Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε Έλληνα κατάσκοπο: «Δεν έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ» απαντά η Αθήνα

Newsroom
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε Έλληνα κατάσκοπο: «Δεν έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ» απαντά η Αθήνα
Πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες.

Ολοένα και «χοντραίνει» το «παιχνίδι» των Τούρκων που δυναμιτίζουν το κλίμα. Νέο «επεισόδιο» η σύλληψη Έλληνας (;) «κατασκόπου» σύμφωνα με το Abadolu, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, με την Ελλάδα να απαντά δια αρμόδιου κυβερνητικού αξιωματούχου- σύμφωνα με την «Καθημερινή», πως ο συλληφθείς Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Την πολύ περίεργη αυτή υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για το θέμα πως ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις οποίες μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες.

Τονίζουν παράλληλα πως ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Σημειώνουν επίσης ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.