Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου

Newsroom
Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου
Να καταπολεμήσει τον παράνομο τζόγο που έχει μετατραπεί σε μάστιγα της εποχής με σημαντικές απώλειες τόσο για τους νόμιμους παρόχους όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε σύναψη σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρεία του χώρου μέσω της οποίας αναμένεται να επιτυγχάνεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα ο εντοπισμός στο τόπο οι οποίοι παρέχουν παράνομες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελληνική επικράτεια καθώς και των ιδιοκτητών και διαχειριστών αυτών είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα.

«Η μάχη για την αντιμετώπιση και τον αποτελεσματικό περιορισμό του παράνομου τζόγου είναι διαρκής βασικός στόχος παραμένει η ασφάλεια και προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή του στα παράνομα δίκτυα» αναφέρουν στελέχη της Επιτροπής.

Μάλιστα τονίζουν ότι «η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την έρευνα και τον εντοπισμό των παράνομων αυτών δικτύων συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων στην πληρότητα των αποτελεσμάτων και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές».

Η συνέργεια αυτή, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω προστιθέμενη αξία στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της ΕΕΕΠ αφού θα επιτρέψει όχι μόνο τον εντοπισμό των παράνομων ιστότοπων και εφαρμογών αλλά και τον εντοπισμό όσων συνεργάζονται μαζί τους προβάλλοντας τις παράνομες υπηρεσίες τους και καθιστώντας δυνατή την πρόσβαση σε αυτές.

«Η παραπάνω δράση συνιστά ένα ακόμα όπλο που βάζω στη φαρέτρα της Επιτροπής πώς να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον για να διασφαλίσει τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας» καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιάσει και προχωρά και σε επιπλέον ενέργειες.

Ειδικότερα:

Σχεδιάζει 24ωρη επίβλεψη μέσω ειδικής υπηρεσίας που θα στελεχωθεί σύντομα με εργαζομένους και οι οποίοι θα μπορούν να δέχονται σχετικές πληροφορίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Προσανατολίζεται στη δημιουργία του νέου σχήματος που επιχειρείται με την συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα μέσω του εντοπισμού της ροής του χρήματος στους λογαριασμούς των ιδιόκτητων των παράνομων site. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα λειτουργεί άμεσα και δεν θα αφήνει περιθώρια ελιγμού στους παράνομους παρόχους.

Παράλληλα η ΕΕΕΠ συνέταξε και δημοσιοποίησε μέσα στον Μάρτιο «Black list» με 73 νέους παράνομους παρόχους τυχερών παιχνιδιών που συνεχίσουν να παρέχουν παράνομα υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 2.609 παράνομους παρόχους από τους οποίους οι 73 είναι νέοι που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και πιάστηκαν στα «δίχτυα» της Επιτροπής.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο δεν επιτρέπεται να αδειοδοτηθούν ή με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχουν σε αδειοδοτημένο φορέα παροχής υπηρεσιών παιγνίων στην Ελλάδα.

Πηγή: insider.gr