Τα τατουάζ με τους αριθμούς στα παιδιά του «Stranger Things» αντιπροσωπεύουν μια σκοτεινή ιστορία

Newsroom
Τα τατουάζ με τους αριθμούς στα παιδιά του «Stranger Things» αντιπροσωπεύουν μια σκοτεινή ιστορία
Οι φανς του «Stranger Things» προειδοποιήθηκαν να μην κάνουν τατουάζ τον αριθμό της Eleven λόγω προσβλητικής σημασίας.

Φρενίτιδα έχει ξεσπάσει με το «Stranger Things» και το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές. Μάλιστα, οι θαυμαστές της σειράς σπεύδουν να κάνουν στα χέρια τους το τατουάζ με το «011» που είχε η Έντεκα (Eleven) στο καρπό της.

Πρόκειται για τον κωδικό που ο Δρ Μπρένερ έχει κάνει στους καρπούς όλων των παιδιών-ασθενείς, με τους οποίους πειραματίζεται στο Εθνικό Εργαστήριο του Χόκινς. Χαρακτηρίζοντας τους ασθενείς του με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά τους απανθρωποποιεί, αφαιρώντας τους την ταυτότητα και τις προσωπικές τους ελευθερίες. Παρόλα αυτά οι φανς του «Stranger Things» σπεύδουν να κάνουν τα συγκεκριμένα τατουάζ και στη συνέχεια κοινοποιούν φωτογραφίες στα επίσημα social media της σειράς.

Μια χρήστης του Twitter που ονομάζεται Emily ωστόσο, τόνισε την αρνητική χροιά των συγκεκριμένων τατουάζ. Η Emily επεσήμανε ότι τα τατουάζ που κάνουν στους ασθενείς στο Εθνικό Εργαστήριο του Χόκινς, θυμίζουν εκείνα που έκαναν με βίαιο τρόπο σε κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά την διάρκεια του ολοκαυτώματος.

«Στο ολοκαύτωμα, όταν έφτανες σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης/θανάτου/εργασίας, θα έκανες ένα τέτοιο τατουάζ. Ήταν μια διαδικασία όχι μόνο για να μπορέσουν οι ναζί να κρατούν τα αρχεία των ανθρώπων, αλλά και για να τους απανθρωποποιήσουν. Δεν είχαν όνομα διότι δεν θεωρούνταν αρκετά σημαντικοί και τους ανέφεραν με τον αριθμό τους», είπε η Emily.

Στην αγαπημένη σειρά του Netflix, o Δρ Μπρένερ αφαιρεί από την Έντεκα (Eleven) το όνομα που της έδωσε η μητέρα της, της κόβει τα μαλλιά και της στερεί κάθε ελευθερία.