Ανάρπαστα τα ραντεβού στα κομμωτήρια λόγω καλοκαιριού: «Κόβουμε έξοδα από αλλού για να έρθουμε» (vid)

Newsroom
Γυναίκες και άντρες τρέχουν στα κομμωτήρια, ακόμα και αν χρειαστεί να κόψουν από άλλα έξοδα ώστε να διατηρήσουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Το καλοκαίρι έφτασε και παρά την ακρίβεια στα περισσότερα αγαθά, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών διατηρούν την πελατεία τους, καθώς η προσωπική υγιεινή είναι είδος πρώτης ανάγκης για γυναίκες και άντρες.

«Το κομμωτήριο το θεωρώ απαραίτητο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα», λέει μια γυναίκα στο Mega.

«Είναι αναγκαίο, θα το αφήσεις δυο μήνες, μετά δεν μπορείς να βγεις έξω. Είναι κατανοητό», ανέφερε ένας πελάτης.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αύξηση των τιμών προσπαθώντας να κόψουν από κάποιο άλλο έξοδο, έτσι ώστε να διατηρήσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

«Κόβουμε από κάτι άλλο γιατί τα μαλλιά τα θέλω ωραία για την έξοδο. Μπορεί να κόψω από κάτι άλλο. Κάποιο καινούριο ρούχο ίσως», λέει μια πελάτισσα.

Οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σταθερές, αλλά όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και το ενοίκιο συνειδητοποιούν ότι είναι αδύνατο.

«Ακόμα και να αυξηθούν οι τιμές, στον κουρέα θα πηγαίνω», λέει ένας άλλος πελάτης.

Αν και το κούρεμα και η βαφή είναι υπηρεσίες που οι γυναίκες δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα, οι επισκέψεις στο κομμωτήριο ίσως γίνονται πιο αραιά όταν αφορά άλλες υπηρεσίες.