Τι συμβαίνει αμέσως μετά την αφαίρεση των τατουάζ με λέιζερ

Newsroom
Τι συμβαίνει αμέσως μετά την αφαίρεση των τατουάζ με λέιζερ
Η αφαίρεση τατουάζ πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό και το Derma Hair Clinic ακολουθεί πάντα τις πιο εξελιγμένες θεραπείες και τεχνολογίες.

«Μέχρι πρότινος, το τατουάζ ήταν μια σχέση ζωής. Δεν είχε σημασία εάν το μετάνιωνες μετά ή αν δεν είχε γίνει όπως το φανταζόσουν. Από τη στιγμή που είχες πάρει την απόφαση να προβείς σε δερματοστιξία, ήξερες ότι το σχέδιο που είχες επιλέξει, θα κοσμούσε το σώμα σου για πάντα».

Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια!

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όταν αυτή βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια, καθιστά πλέον δυνατή την αφαίρεση τατουάζ», αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, τ. Δ/ντής του Δερματολογικού στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Δ/ντής της Derma Hair Clinic.

Όταν κάνουμε τατουάζ, μια μικρή μηχανική βελόνα εναποθέτει μελάνι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος από την επιδερμίδα μέχρι το χόριο.

«Ο τρόπος λειτουργίας του laser για την αφαίρεση τατουάζ είναι ο εξής: Το λέιζερ φτάνει μέχρι το χόριο, διαπερνώντας την επιδερμίδα, διασπά τη χρωστική του μελανιού και αποβάλλεται ή απορροφάται από τον οργανισμό μας», τονίζει ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης.

Τι είδους laser χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση των τατουάζ

Η τεχνολογία των Q-switched Lasers ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια η πιο αποτελεσματική και ασφαλής για την αφαίρεση των τατουάζ. Η συγκεντρωμένη ενέργεια που εκπέμπουν σε σύντομη διάρκεια παλμού κατέστρεφε την χρωστική του τατουάζ.

Η μεγαλύτερη εξέλιξη ήρθε αργότερα όμως με το Pico λέιζερ, το οποίο χρησιμοποιείται στην κλινική Derma Hair Clinic, όπου ακολουθεί πάντα τις πιο εξελιγμένες θεραπείες και τεχνολογίες. Το Pico laser υπερτερεί των προηγούμενων λέιζερ, καθώς εκπέμπει την ενέργειά του σε ακόμη πιο σύντομο χρόνο δηλαδή σε picosecond. Η χρωστική κατακερματίζεται σε ακόμα μικρότερα κομμάτια με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε λιγότερες συνεδρίες.

Η αφαίρεση τατουάζ πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό. Εμπιστευτείτε μόνο τον δερματολόγο σας, καθώς είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το σωστό πρωτόκολλο θεραπειών για την περίπτωσή σας. Το Pico laser είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ, αλλά χρειάζονται συνεδρίες, υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μπορεί να υπάρξουν κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Παρενέργειες που μπορεί να συμβούν μετά την αφαίρεση των τατουάζ με λέιζερ

Μετά την αφαίρεση τατουάζ με laser, υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης ήπιου πόνου που υποχωρεί την ίδια ημέρα, εμφάνισης φυσαλίδων, αποχρωματισμού του δέρματος, τοπικής αιμορραγίας, οιδήματος, δημιουργίας κρούστας και κνίδωσης.

Εάν δεν εμφανίσετε φυσαλίδες, το δέρμα σας για να επουλωθεί χρειάζεται περίπου 5 ημέρες.

Αφού φύγουν τα νεκρά κύτταρα, το δέρμα μπορεί να εμφανίζει ροζ ή λευκή απόχρωση. Σε περίπου 2-3 εβδομάδες θα έχει επανέλθει πλήρως.

Για να έχουμε γρηγορότερη ανάρρωση και να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και άλλων επιπλοκών στο ελάχιστο, είναι απαραίτητο να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του δερματολόγου μας.

Η υπομελάγχρωση είναι πιο συχνή στα σκουρόχρωμα δέρματα

Ο εξειδικευμένος δερματολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες καθώς η εμπειρία του και οι γνώσεις του θα εξασφαλίσουν μια πιο ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε οποιαδήποτε παρενέργεια που μπορεί να είχαμε στο παρελθόν.

«Τα Pico laser, παρότι εισχωρούν πιο βαθιά στο χόριο της επιδερμίδας, οι πιθανότητες για τέτοιου είδους παρενέργειες είναι μειωμένες σε σχέση με τα παλαιότερης τεχνολογίας λέιζερ», επισημαίνει ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης

Πότε εμφανίζονται και πόσο κρατάνε οι φυσαλίδες;

Αν υπάρξουν φυσαλίδες, θα εμφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες από την αφαίρεση τατουάζ και συνήθως κρατάνε 2-6 ημέρες. Ίσως να δημιουργηθεί κρούστα στην περιοχή.

Γενικά, πάντως, με τα πιο σύγχρονα λέιζερ δηλαδή τα Pico η εμφάνιση των φυσαλίδων είναι πολύ πιο σπάνια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του δερματολόγου σας μετά την θεραπεία. Η καλή φροντίδα της περιοχής μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην ταχύτερη ανάρρωση αλλά και στην αποφυγή δημιουργίας φυσαλίδων.

Πάντα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού και να μην σπάμε τις φυσαλίδες προκειμένου να έχουμε γρήγορη επούλωση χωρίς επιπλοκές.

Πάντα επιλέγουμε εξειδικευμένους γιατρούς με εξειδικευμένα, πιστοποιημένα και αποτελεσματικά μηχανήματα όπως είναι το Pico laser.

hfvhf

Εάν έχετε επιπλέον απορίες για τη διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω:
Derma Hair Clinic
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210 7232 932
Email: [email protected]
www.karalexis.gr
www.dermahair.gr