Ο Λεμονής μίλησε για το πώς γνώρισε τον Μητροπάνο: «Μου έδωσε συμβουλές, μου είπε να προσέξω» (vid)

Newsroom
Ο Λεμονής μίλησε για το πώς γνώρισε τον Μητροπάνο: «Μου έδωσε συμβουλές, μου είπε να προσέξω» (vid)
Ενόψει της συναυλίας αφιέρωμα του ΚΚΕ για τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο Τάκης Λεμονής μίλησε για τον μεγάλο ερμηνευτή.

Ο Τάκης Λεμονής ανήκει και αυτός στο μεγάλο κομμάτι των θαυμαστών του Δημήτρη Μητροπάνου και ενόψει της συναυλίας του ΚΚΕ για τον μεγάλο ερμηνευτή, δεν θα μπορούσε να μην καταθέσει την δική του άποψη για αυτόν.

«Μιλάμε για έναν τραγουδιστή που έχει σημαδέψει την δικιά μας γενιά, με τα τραγούδια του με αυτήν την ιδιαίτερη και όμορφη φωνή του. Τον γνώρισα όταν ήμουν νέος. Ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Ο Δ. Μητροπάνος ήταν κάτι το ξεχωριστό, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αποκάλυψε και πως έγινε η γνωριμία τους: «Οταν ξεκίνησα το 1978 στον Ολυμπιακό, ξέραμε τα αισθήματά του, ότι ερχόταν στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μία μέρα μετά από έναν αγώνα, όταν είχε τελειώσει, ο Δημήτρης ήταν πολύ φίλος με τον Παναγιώτη Κελεσίδη (σ.σ. τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού), κάνανε παρέα. Τον περίμενε στο πάρκιγνκ του Καραϊσκάκη οπότε εκεί ήτανε η πρώτη μας γνωριμία. Με αγκάλιασε, ήτανε ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Εγώ ήμουνα στα ξεκινήματά μου και μου έδωσε συμβουλές ότι πρέπει να προσέξω, ότι έχω ταλέντο... Τα θυμάμαι όλα αυτά. Ήταν πραγματικά ένας πολύ όμορφος άνθρωπος».

«Έγινε αγαπημένος γιατί έβγαζε ψυχή»

«Ο Δημήτρης έγινε αγαπημένος τραγουδιστής των Ελλήνων όχι μόνο για την πολύ όμορφη και ιδιαίτερη φωνή του αλλά και γι’ αυτό που έβγαζε, την ψυχή» τόνισε ο Τ. Λεμονής ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της οικογένειας του Δημήτρη Μητροπάνου για την συναυλία, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ερμηνευτή ανέφερε πως «είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί εμείς θυμόμαστε αλλά έρχεται και μία γενιά πίσω μας και παραπίσω μας, που θα πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους γνωρίσει καλά και να καταλάβει πόσο μεγάλο έργο έχει κάνει ο κάθε άνθρωπος στον τομέα του»