vivo 23 5G: Ένα premium smartphone στη μεσαία κατηγορία

vivo 23 5G: Ένα premium smartphone στη μεσαία κατηγορία
Η νέα συσκευή της vivo κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά και ταράζει τα νερά.

Η vivo ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά και το πρώτο από τα τηλέφωνα που προσφέρει στους καταναλωτές της χώρας μας είναι το vivo 23 5G. Η συσκευή στοχεύει στο να κυριαρχήσει στην μεσαία κατηγορία, ωστόσο το smartphone προσφέρει πολλά και σίγουρα θα βάλει δύσκολα στους ανταγωνιστές.

Η συσκευή χαρακτηρίζεται από την AMOLED οθόνη με 90Hz refresh rate και HDR10+ πιστοποίηση, το Dimensity 920 5G chip, το εξαιρετικό σύστημα καμερών (και στις δύο πλευρές), αλλά και την πλάτη που αλλάζει χρώμα κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 157.2x72.4x7.4 χιλιοστά
Βάρος: 179 γραμμάρια
Οθόνη: 6.44 ιντσών, AMOLED, 90Hz, HDR10+, ανάλυση 1080x2400, αναλογία 20:9, 409ppi
Chipset: MediaTek Dimensity 920 5G
Μνήμη: 8/128GB ή 12/256GB
Λειτουργικό: Android 12 με Funtouch 12
Κάμερες: πίσω 64MP+8MP+2MP, μπροστά 50MP+8MP
Καταγραφή video: 1080p/30, 4K/30
Μπαταρία: 4200mAH, ταχεία φόρτιση 44W

Στο κουτί αγοράς θα βρείτε σχεδόν τα πάντα, την ίδια τη συσκευή και μία θήκη φόρτισης, έναν αντάπτορα ρεύματος 44W Flashcharge (1%-68% σε 30 λεπτά), ένα ενσύρματο σετ ακουστικών και έναν αντάπτορα USB Type-C σε 3.5mm. Ο σχεδιασμός κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα, αφού η συσκευή είναι τετραγωνισμένη με κυρτές άκρες θυμίζοντας κάτι από premium ανταγωνιστικά μοντέλα με κόστος άνω των 1000 ευρώ.

Η πλάτη είναι καλυμμένη από Fluorite AG Glass και η χρυσή έκδοση προσφέρει μια ιδιομορφία, αφού κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία αλλάζει χρώμα σε ένα συνδυασμό πράσινου και θαλασσί. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε ένα μικρό περιθώριο και ένα notch για τους αισθητήρες και τις κάμερες που επίσης κινείται σε κλασικά μικρά επίπεδα για την αγορά των Android smartphones.

Στα πλαϊνά τμήματα της συσκευής βρίσκουμε το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, τα πλήκτρα ελέγχου της έντασης για τον ήχο, την θύρα USB Type-C για τη φόρτιση, το ηχείο και το dual Nano-SIM Card slot. Για τους λάτρεις χρήσης του μηχανισμού σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αυτός είναι τοποθετημένος κάτω από την οθόνη.

Η ανάλυση της οθόνης είναι FullHD+ και η συσκευή προσφέρει χώρο για μερικά ακόμη pixels, αφού υποστηρίζει απεικόνιση στα 1080x2400 pixels. Η πυκνότητα στα 409ppi εξασφαλίζει ένα πολύ καλό επίπεδο στην απόδοση των εικόνων και των videos, ενώ για τους πιο έμπειρους χρήστες, υπάρχει και η επιλογή ανάμεσα σε τρία διαφορετικά χρωματικά modes. H ροή της εικόνας με τα 90Hz είναι εξαιρετική, ενώ όσο δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή πέφτει στα 60Hz για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4200mAh και η συνολική διαχείρισή της είναι τέτοια που θα σας βγάλει άνετα μια γεμάτη μέρα χρήσης. Αν, τώρα, περάσετε μια δύσκολη μέρα με πολλές απαιτήσεις, η ταχεία φόρτιση 44W μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία στο 65% σε μόλις 30 λεπτά, ενώ μία πλήρης φόρτισης ξεπερνάει οριακά τη 1 ώρα.

Το vivo 23 5G κυκλοφορεί με Android 12 προ-εγκατεστημένο και πάνω του έχει εφαρμοστεί το Funtouch OS 12. Το περιβάλλον χρήσης προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης, βοηθώντας τον χρήστη να οργανώσει την πληροφορία που θέλει, στα σημεία που θέλει.

Ένα από τα πολύ «δυνατά» χαρακτηριστικά του τηλεφώνου είναι οι κάμερές του και ιδιαίτερα αυτές στο μπροστινό τμήμα. Ένα σετ dual-tone LEDs βρίσκεται στα επάνω δεξιά κι αριστερά τμήματα και φωτίζουν όπου χρειάζεται, ενώ ο βασικός αισθητήρας των 50MP προσφέρει και λειτουργία αυτόματης εστίασης. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι ένας 8MP Ultrawide και μπορεί να καταγράψει έως και σε 105 μοίρες οπτικού πεδίου, κάτι που σημαίνει πως οι ομαδικές selfies σας θα γίνουν πιο εύκολες από ποτέ.

Οι πίσω κάμερες έχουν ως κύριο φακό έναν 64MP, ενώ υπάρχουν ακόμη ένας 8MP ultrawide και ένας 2MP macro. Η επεξεργασία των εικόνων και το σύστημα του smartphone βελτιώνει τις λήψεις ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, ενώ τα καταφέρνει εξαιρετικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη χρήση του Night Mode.

Συνολικά, το vivo 23 5G είναι μια ξεχωριστή συσκευή και θα καταφέρει να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Η τιμή του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και οι παροχές του πλούσιες για ένα smartphone στη μεσαία κατηγορία. Αν είστε fan των φωτογραφιών, ψάχνετε μια συσκευή που να τα κάνει όλα με ένα budget κοντά στα €500, το vivo 23 5G είναι φτιαγμένο για σας!