Το Facebook δυσκολεύεται ακόμη να αφαιρέσει όλα τα βίντεο από το πρόσφατο μακελειό στις ΗΠΑ

Το Facebook δυσκολεύεται ακόμη να αφαιρέσει όλα τα βίντεο από το πρόσφατο μακελειό στις ΗΠΑ
Οι σκηνές βίας δεν εξαφανίζονται από την πλατφόρμα!

Το Facebook φαίνεται πως τα έχει βρει σκούρα στο θέμα διαγραφής όλου του περιεχομένου από το πρόσφατο μακελειό στο Μπάφαλο των ΗΠΑ.

Οι σκηνές με τον 18χρονο που πήρε ένα όπλο στα χέρια και εκτέλεσε εν ψυχρώ κόσμο μέσα στο σούπερ μάρκετ της περιοχής συνεχίζουν να εμφανίζονται online και μάλιστα είτε σε μορφή είτε ολόκληρου του video που μεταδόθηκε, είτε τμηματικά. Σύμφωνα με τους New York Times, κάποια από τα videos εμφανίστηκαν ακόμη και ως διαφημίσεις στον αντίστοιχο τομέα της πλατφόρμας στα δεξιά του περιβάλλοντος χρήσης, από μία εταιρεία που προωθεί μια ταινία τρόμου, αλλά και εταιρείας ρούχων και υπηρεσιών video streaming!

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2019 σε μια αντίστοιχη περίπτωση στη Νέα Ζηλανδία και χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος των πυροβολισμών από την πλατφόρμα.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως το περιστατικό έχει χαρακτηριστεί εγκληματική ενέργεια και αναζητούνται τρόποι να εντοπίζεται και να αφαιρείται αυτόματα κάθε τμήμα της που θα ανέβει ξανά, ωστόσο μάλλον ακόμη δεν έχει βρεθεί οριστική λύση.

Και πλέον, με την εμφάνισή του ακόμη και σε μορφή διαφήμισης, πολλά είναι τα νέα ερωτήματα που γεννιούνται…

Πηγή εικόνας: Reuters.com