Άγρια επίθεση σε 15χρονο στην Γλυφάδα: «Το παιδί σου είναι αναίσθητο από το ξύλο» (vid)

Newsroom
Άγρια επίθεση σε 15χρονο στην Γλυφάδα: «Το παιδί σου είναι αναίσθητο από το ξύλο» (vid)
Μητέρα εξιστόρησε το περιστατικό με την επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο γιος της, στο προαύλιο γυμνασίου στην Γλυφάδα.

Όλο και περισσότερα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί από τον ΣΚΑΙ. Εκεί λοιπόν μίλησε η μητέρα ενός 15χρονου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από έναν 14χρονο, ο οποίος όμως όταν δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του κάλεσε... παρέα.

Ο 15χρονος, όπως είπε, καθόταν με μια συμμαθήτριά του στην αυλή του σχολείου όταν τους πλησίασε ένας 14χρονος ο οποίος τους προκάλεσε λεκτικά και στη συνέχεια διαπληκτίστηκαν. Ο 14χρονος χτύπησε τον 15χρονο ο οποίος στη συνέχεια αμύνθηκε και τότε ο πρώτος κάλεσε ενισχύσεις. Πήρε τηλέφωνο τον 16χρονο αδερφό του, ο οποίος μετά από λίγο εμφανίστηκε μαζί με άλλον ένα 16χρονο, ξυλοκοπώντας με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και στο κεφάλι τον 15χρονο, ενώ τον απείλησαν με μαχαίρι και τον άφησαν σχεδόν αναίσθητο.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χάρη στη βοήθεια της φίλης του που κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο. Ο 15χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά των παιδιών που τον χτύπησαν και στη συνέχεια η αστυνομία τους εντόπισε και τους οδήγησε στο τμήμα. «Ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε γονιό να σε παίρνουν τηλέφωνο και να σου λένε ότι το παιδί σου είναι αναίσθητο από το ξύλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα για τη στιγμή που την ενημέρωσε για το περιστατικό η φίλη του παιδιού.

Τόνισε, επίσης, ότι το παιδί είναι πολύ τρομοκρατημένο και φοβάται να βγει έξω, ενώ υπάρχουν φόβοι και για αντίποινα λόγω του ότι κάλεσαν την αστυνομία. «Συμπονούμε τους γονείς των δραστών, γιατί και αυτοί γονείς είναι, αλλά μεγαλώνοντας έναν έφηβο με τόσο μεγάλη έξαρση βίας ποτέ δεν ξέρεις αν το παιδί σου θα είναι το θύμα ή ο θύτης», επεσήμανε η μητέρα του 15χρονου.