Facebook: Διπλασιάστηκε ο όγκος βίαιου περιεχομένου που έχει αφαιρεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022

Facebook: Διπλασιάστηκε ο όγκος βίαιου περιεχομένου που έχει αφαιρεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022
Σημαντικό πρόβλημα για τη δημοφιλή πλατφόρμα της Meta.

Το πρόσφατο περιστατικό με τον 18χρονο που εκτέλεσε εν ψυχρώ τουλάχιστον 10 άτομα σε πολιτεία της Νέας Υόρκης έφερε στη δημοσιότητα ένα σημαντικό πρόβλημα για την Meta και το Facebook. Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει αφαιρέσει 21.7 εκατ. αναρτήσεις που παραβιάζουν τους σχετικούς κανόνες που έχει ορίσει και περιλαμβάνουν σκηνές ή πράξεις βίας.

Το ανησυχητικό είναι πως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά πολύ ακόμη και από το προηγούμενο ακριβώς τρίμηνο, όταν και για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2021 είχε αφαιρέσει 12.4 εκατ. αναρτήσεις. Τα αντίστοιχα νούμερα στο Instagram είναι σαφώς μικρότερα, αφού καταγράφηκαν 2.7 και 2.6 εκατ. αναρτήσεις αντίστοιχα. Η Meta σημειώνει πως στο 98% των αναρτήσεων που παρουσιάζουν σκηνές βίας, η διαγραφή ήταν άμεση και δεν χρειάστηκε καν να γίνει κάποια αναφορά από χρήστη.

H συζήτηση γύρω από το θέμα ξεκίνησε μετά τα πρόσφατα γεγονότα, όταν και φάνηκε πως οι εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άργησαν να κατεβάσουν το livestream που έκανε ο δολοφόνος. Μάλιστα, ιδιαίτερα αρνητικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι μία σχετική ανάρτηση μοιράστηκε σχεδόν 46 χιλιάδες φορές πριν αφαιρεθεί μετά από σχεδόν 9 ώρες!

Πηγή εικόνας: Africanews.com