SteelSeries Aerox 5: Το πανάλαφρο mouse για gaming (vid)

SteelSeries Aerox 5: Το πανάλαφρο mouse για gaming (vid)
Απολαύστε δράση με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Η αγορά των gaming ποντικιών είναι τεράστια και οι εταιρείες ρίχνουν στην αγορά ολοένα και πιο νέα και σύγχρονα προϊόντα. Η SteelSeries είναι από τους leaders των περιφερειακών και παρουσίασε πρόσφατα το Aerox 5, το νέο της ενσύρματο προϊόν για gamers με ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: το πολύ μικρό βάρος του.

Από πλευράς αισθητικής, το ποντίκι ακολουθεί τις κλασικές σχεδιαστικές γραμμές της εταιρείας, με τη χαρακτηριστική σχάρα στο πίσω και πάνω μέρος που λειτουργεί σαν καπάκι και βοηθάει στο να εισέρχεται σωστά ο αέρας στο εσωτερικό του. Όλα τα πλήκτρα είναι προσαρμοσμένα στο σασί στο επάνω και αριστερά μέρος, ενώ υπάρχουν και 3 διαφορετικές ζώνες RGB για τα διάφορα χρώματα. Πέραν των κλασικών πλήκτρων εντολών, προσφέρονται και πλήκτρα για επιλογές των DPI, καθώς και δυνατότητες για προγραμματισμό κάποιων από αυτά.

Όλη η κατασκευή δείχνει αρκετά στιβαρή στο χέρι και δεν πιέζεται από το βάρος του χεριού ή την πολύωρη χρήση, κάτι που της δίνει πιο premium χαρακτήρα. Κάτι που επίσης έχει το ενδιαφέρον του είναι πως προσφέρει προστασία κατά IP54 για επαφή με σκόνη και νερό. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν πχ. έχετε ένα ίχνος από καφέ ή ποτήρι νερού στο γραφείο και περάσετε το Aerox 5 από πάνω, δεν θα «πηδήξει» και δεν θα σπάσει την κίνησή σας, κάτι που ειδικά στο gaming είναι πολύ σημαντικό.

Το καλώδιο που συνδέεται με τον υπολογιστή είναι USB-C και το μήκος του είναι ικανοποιητικό (στα 2.1 μέτρα), ενώ και το κάτω μέρος είναι κλασικά σχεδιασμένο για να πατάει καλά στο γραφείο. Οι επιλογές στα του polling βρίσκονται στα 125Hz, 250Hz, 500Hz και 1000Hz και υπάρχουν πέντε διαφορετικές επιλογές για το CPI.

Συγκριτικά με τα ανταγωνιστικά προϊόντα, το Aerox 5 συνεχίζει την πορεία της σειράς της SteelSeries και προσφέρει σημαντικά χαμηλότερο βάρος από τους ανταγωνιστές του. Σε τιμή, δε, κοντά στα €70, σίγουρα θα σας κλέψει το βλέμμα.