Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Newsroom
Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα
Η Ανδριάννα Καντάρη έντεκα χρόνια μετά την δολοφονία του πατέρα της έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση.

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την στυγερή δολοφονία του Μανώλη Καντάρη. Το πρωί της 10ης Μαϊου 2011 ο άτυχος άνδρας βγήκε από το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να μεταφέρει την σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Τότε του επιτέθηκαν τρία άτομα αφγανικής καταγωγής για να τον ληστέψουν. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στα πλευρά, στο λαιμό και στα χέρια, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Άρπαξαν την βιντεοκάμερα που κρατούσε, έψαξαν το πορτοφόλι του κι ύστερα εξαφανίστηκαν. Η επίθεση διήρκησε μόλις 14 δευτερόλεπτα…

Έπειτα από 9 μέρες συνεχών προσαγωγών και ανακρίσεων, οι δύο από τους τρεις δολοφόνους συνελήφθησαν και ομολόγησαν. Ήταν δύο Αφγανοί ηλικίας 20 και 27 ετών. Κατά την απολογία του, ο ένας προέβαλε μια απίστευτη δικαιολογία για την πράξη του: «Φώναζε πολύ, κλέφτης-κλέφτης. Τι να έκανα;». Όπως ομολόγησαν, μετά το έγκλημα, πούλησαν την βιντεοκάμερα στο Μοναστηράκι και εισέπραξαν 120 ευρώ. Από την έρευνα στο σπίτι τους, διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχαν διαπράξει αρκετές ληστείες.

Έντεκα χρόνια μετά, η κόρη του θύματος, Ανδριάνα Καντάρη, σε ανάρτησή της στο Τwitter, γράφει: «11 χρόνια από την μαύρη μέρα που έφυγες τόσο άδικα… Η απώλειά σου δεν συνηθίζεται. Η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά είσαι ακόμα εδώ γιατί η μνήμη σου είναι αθάνατη. Σε κρατάμε εμείς στις καρδούλες μας σαν φυλαχτό».

11 χρόνια από την μαύρη μέρα που έφυγες τόσο άδικα... Η απώλειά σου δεν συνηθίζεται. Η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά είσαι ακόμα εδώ γιατί μνήμη σου είναι αθάνατη. Σε κρατάμε εμείς στις καρδούλες μας σαν φυλαχτό. pic.twitter.com/9gW8trtItu