Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate Xs 2 και Huawei Watch GT 3 Pro (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate Xs 2 και Huawei Watch GT 3 Pro (vids)
Δύο νέα προϊόντα από την κινεζική εταιρεία που έρχονται στην αγορά μέσα στη χρονιά.

Δύο νέα προϊόντα παρουσίασε πριν από μερικές ώρες η Huawei, τα Huawei Mate Xs 2 και Huawei Watch GT 3 Pro.

Το πρώτο είναι ένα νέο αναδιπλούμενο smartphone και αποτελεί το συνεχιστή του Mate Xs, φέρνοντας μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό και βελτιωμένες επιδόσεις και χαρακτηριστικά.

Η αναδιπλούμενη οθόνη OLED έχει διαγώνιο 7.8 ιντσών και ανάλυση 2480x2200 pixels με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Όταν διπλώνει δημιουργεί μια συσκευή με οθόνη 6.5 ιντσών και ανάλυση 2480x1176 pixels, ενώ στο μπροστινό μέρος φέρει και μια selfie camera 10MP. Το βάρος του φτάνει τα 255 γραμμάρια και ο μηχανισμός στο κέντρο έχει βελτιωθεί για να διαρκεί περισσότερο.

Στο πίσω μέρος έχει ένα τριπλό σύστημα καμερών (50MP+13MP ultrawide+8MP telephoto) που υποστηρίζουν λήψεις με 3x optical zoom και 30x digital zoom. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένας Snapdragon 888 4G και θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις με έως και 512GB αποθηκευτικό χώρο.

Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε μπαταρία 4880mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 66W, λειτουργικό HarmonyOS 2 και τιμή που θα ξεκινάει από τα 1512 και θα φτάνει τα 1966 δολάρια. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου στην αγορά της Κίνας.

Σε ό,τι αφορά το νέο smartwatch, έχουμε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία με διαγώνιο 46mm και μία με 43mm. Οι οθόνες τους είναι 1.43 και 1.32 ίντσας, τεχνολογίας AMOLED και η μπαταρία τους υπόσχεται λειτουργία για 14 ημέρες με τυπική χρήση.

Μία φόρτιση 10 λεπτών μπορεί να προσφέρει λειτουργία στο ρολόι για μία ημέρα, ενώ από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε: αδιαβροχοποίηση για έως και 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, πολλαπλά προγράμματα προπόνησης, υποστήριξη πολλών σπορ όπως το golf, αισθητήρα ECG με περισσότερα δεδομένα για τους καρδιακούς παλμούς, μέτρηση ποσοστού οξυγόνου στο αίμα, καταγραφή ύπνο, λειτουργικό HarmonyOS, NFC και τιμή από τα 380 δολάρια.

Η κυκλοφορία της έκδοσης των 46mm ξεκινάει στην Κίνα από σήμερα, ενώ αυτή με τα 43mm θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα.