Στις 22 Ιουνίου το νέο PS Plus και το cloud gaming στην Ελλάδα

Παύλος Παπαπαύλου
Στις 22 Ιουνίου το νέο PS Plus και το cloud gaming στην Ελλάδα
Η Sony άνοιξε τα χαρτιά της για τη νέα μορφή της υπηρεσίας, μαζί με μια έκπληξη.

Η Sony έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τα πλάνα της για αλλαγή της υπηρεσίας PS Plus και πλέον έχουμε και τις σχετικές ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, τα τρία νέα πακέτα της συνδρομητικής υπηρεσίας θα προσφέρονται στις αγορές της Ασίας από τις 23 Μαΐου, στην αγορά της Ιαπωνίας από την 1η Ιουνίου, από τις 13 Ιουνίου στις αγορές της Αμερικής και από τις 22 Ιουνίου στις αγορές της Ευρώπης.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε την έλευση του cloud gaming σε μερικές ακόμη χώρες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η cloud μορφή της υπηρεσίας θα προσφέρεται πλέον σε Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία. Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως και η ελληνική αγορά θα υποδεχτεί τα τρία κλασικά πακέτα του ανανεωμένου PS Plus, δηλαδή τα παρακάτω.

PS Plus Essential: Θα προσφέρει δύο δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα, αποκλειστικές προσφορές, αποθηκευτικό χώρο στο cloud για saves, πρόσβαση στο online multiplayer. Η τιμή του παραμένει στα επίπεδα της τωρινής του PS Plus, δηλαδή στα €8,99 το μήνα, στα €24,99 το τρίμηνο ή στα €59,99 το χρόνο.

PS Plus Extra: Θα προσφέρει όλα τα παραπάνω συν πρόσβαση σε 400 παιχνίδια PS4 και PS5 από την ίδια της Sony και τρίτες εταιρείες. Η τιμή του ορίστηκε στα €13,99 το μήνα, €39,99 το τρίμηνο ή στα €99,99 το χρόνο.

PS Plus Premium: Θα προσφέρει όλα τα παραπάνω και 340 ακόμη παιχνίδια από το PS3 (μέσω cloud), το PlayStation, το PS2 και το PSP, cloud streaming όλων των τίτλων από τα PlayStation, PS2, PSP και PS4 σε PS4, PS5 και PC, αλλά και ειδικές δοκιμαστικές εκδόσεις παιχνιδιών. Η τιμή του ορίστηκε στα €16,99 το μήνα, στα €49,99 το τρίμηνο ή στα €119,99 το χρόνο.