Καταδίκασε την τοποθέτηση της τρανς Άννας Πήλιου για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Newsroom
Καταδίκασε την τοποθέτηση της τρανς Άννας Πήλιου για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ (vid)
Καταδίκασε τη δήλωση της Άννας Πήλιου η ομάδα Λοάτκι ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε η ίδια με ανάρτησή της.

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μία δήλωση της τρανς Άννας Πήλιου για τη Φώφη Γεννηματά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση, με αποτέλεσμα η Λοάτκι ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να την καταδικάσει και να τονίσει μάλιστα πως η Άννα Πήλιου δεν ήταν στο Συνέδριο ως σύνεδρος αλλά ως παρατηρήτρια.

Η Άννα Πήλιου, μιλώντας στο Συνέδριο είπε για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ότι δεν είχε πάει στην ψήφιση δικαιωματικού νομοσχεδίου (ταυτότητας φύλου) κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμφωνούσε.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως η κ.. Γεννηματά απουσίαζε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τη δήλωση:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες.

Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+».

2

Η ίδια η Άννα Πήλιου ανέφερε σε ανάρτησή της: «Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη», ανεβάζοντας μάλιστα και μία φωτογραφία της με τη Φώφη Γεννηματά.