Huawei GT Runner: Νέο smartwatch, καλύτερος βοηθός για τη γυμναστική σας

Παύλος Παπαπαύλου
Huawei GT Runner: Νέο smartwatch, καλύτερος βοηθός για τη γυμναστική σας
Η Huawei συνεχίζει να επενδύει στα «έξυπνα» ρολόγια και προσφέρει ένα νέο μοντέλο.

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που η Huawei δεν μπορεί να ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στην αγορά των smartphones (λόγω των περιορισμών με τα της Google), έχει ασχοληθεί πολύ έντονα με άλλες κατηγορίες. Τα «έξυπνα» ρολόγια είναι μία από αυτές και μάλιστα η κινεζική εταιρεία έχει ήδη στο portfolio της μερικά εξαιρετικά μοντέλα. Με στόχο να πιάσει αυτούς που αθλούνται αρκετά, η εταιρεία ρίχνει στην αγορά ένα ακόμη, το Huawei GT Runner.

Όπως λέει και το όνομά του, το ρολόι είναι σχεδιασμένο για αυτούς που τρέχουν και για αυτούς που γυμνάζονται και θέλουν στο χέρι τους τον καλύτερο δυνατό βοηθό. Ο σχεδιασμός του μαρτυρά αυτό το χαρακτήρα και την κατεύθυνση, οι διαστάσεις του είναι 46.4x46.4x11 χιλιοστά και ο σχεδιασμός του σαφώς πιο λιτός από τα «βαριά όπλα» της εταιρείας.

Το γυάλινο μπροστινό τμήμα σε συνδυασμό με το πλαστικό πλαίσιο και το κεραμικό φινίρισμα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με βάρος μόλις 38.5 γραμμάρια. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της εταιρείας, μιας και όποιος αθλείται είναι σημαντικό να μην επιβαρύνει τα άκρα του με περιττό βάρος και αισθητήρες που δεν του προσφέρουν κάτι.

Κάτι που παρατηρεί κανείς άμεσα είναι πως ανάμεσα στο κυρίως σώμα και το λουράκι υπάρχει ένα κενό που βοηθάει τον αέρα να περνάει από το χέρι και το δέρμα του χρήστη να «αναπνέει» καλύτερα, το οποίο σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του λουριού κάνει τα πράγματα ακόμη καλύτερα. Στα της οθόνης, έχουμε μια AMOLED 1.43 ίντσας στα 46 χιλιοστά, ενώ το βασικότερο χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι ο εξαιρετικά ακριβής τρόπος που κάνουν οι αισθητήρες του τις διάφορες μετρήσεις.

Με τη βοήθεια εξελιγμένου λογισμικού καταγραφών και αλγόριθμων επεξεργασίας, το Huawei GT Runner μετράει ακόμη πιο σωστά τον ανθρώπινο οργανισμό σε επίπεδα όπως οι καρδιακοί παλμοί, τα ποσοστά οξυγόνου στο αίμα και ο ρυθμός του ύπνου. Για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο και όσους τρέχουν, φέρει πιο εξειδικευμένα προγράμματα για αυτό τον τύπο άσκησης που υπολογίζουν ακόμη και το χρόνο αποκατάστασης που χρειάζεστε μετά από κάθε προπόνηση.

Όπως και κάθε άλλο ρολόι με χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στον πιο αθλητικό τρόπο ζωής, το Huawei GT Runner προσφέρει πάνω από 100 προγράμματα άσκησης. Η μπαταρία του μπορεί να προσφέρει από μία έως δύο εβδομάδες λειτουργίας και ο αποθηκευτικός του χώρος αγγίζει τα 4GB.

Η τιμή του φτάνει τα 300 ευρώ στο επίσημο δίκτυο διανομής και αν είστε λάτρεις του τρεξίματος, αξίζει να του ρίξετε μια αναλυτική ματιά.