Το COSMOTE HISTORY HD παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Κούμοι και Μιτάτα: Στα χνάρια των ποιμένων της Κρήτης»

Newsroom
Το COSMOTE HISTORY HD παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Κούμοι και Μιτάτα: Στα χνάρια των ποιμένων της Κρήτης»
Πρεμιέρα την Παρασκευή 15/4 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD & το YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Με ξεναγό το COSMOTE HISTORY HD, οι τηλεθεατές θα πραγματοποιήσουν ένα οδοιπορικό στα Λευκά όρη και τον Ψηλορείτη και θα εξερευνήσουν τους κούμους και τα μιτάτα, τις πέτρινες κατασκευές, που αποτελούν μακρινούς απογόνους των μινωικών θολωτών τάφων και ορεινά καταφύγια των βοσκών της Κρήτης. Το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV «Κούμοι και Μιτάτα: Στα χνάρια των ποιμένων της Κρήτης», σε σκηνοθεσία των Περικλή Ασπρούλια και Γιώργου Βαρζακάκου, θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21.00, ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY HD και το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, όπου θα προβληθεί ελεύθερα για το κοινό.

Μέσα από διηγήσεις ντόπιων στην παρουσιάστρια Βίκη Αρβελάκη και τη συμβολή ερευνητών και ακαδημαϊκών, το ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως μνήμες, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αρχαίες συνήθειες των βοσκών της Κρήτης, αναδεικνύοντας παράλληλα μια αρχιτεκτονική κληρονομιά, οι ρίζες της οποίας, χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το ντοκιμαντέρ «Κούμοι και Μιτάτα» θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Σκηνοθεσία: Περικλής Ασπρούλιας, Γιώργος Βαρζακάκος

Έρευνα – Παρουσίαση: Βίκη Αρβελάκη

Μουσική: Γιώργος Μανωλάκης

Μοντάζ: Πέτρος Καλογήρου

Οργάνωση παραγωγής: Ντίνος Οικονόμου

Διεύθυνση παραγωγής: Άκης Φονταλής

Κινηματογράφηση: Άγγελος Μπιτσάνης, Αντώνης Ζαχαριάδης