Η «φύλακας του Γαλαξία» της NASA λέει πως δουλειά της είναι να εμποδίζει τους ιούς από τους εξωγήινους να εισέλθουν στη Γη

Newsroom
Η «φύλακας του Γαλαξία» της NASA λέει πως δουλειά της είναι να εμποδίζει τους ιούς από τους εξωγήινους να εισέλθουν στη Γη
Η δουλειά της Moogega Cooper δεν είναι σίγουρα συνηθισμένη και καθημερινή και όχι αυτό που περίμενες.

Μια επιστήμονας της NASA ισχυρίζεται ότι μέσα στις αρμοδιότητές της, είναι να σταματάει τους θανατηφόρους εξωγήινους ιούς να φτάσουν στη Γη αλλά και το αντίστροφο. Ακούγεται αρκετά «Men in Black» έτσι δεν είναι;

Η δουλειά της Moogega Cooper, όπως λέει η ίδια, είναι να αποτρέψει τυχόν «μολύνσεις» που φέρνουν αστροναύτες και διαστημόπλοια που επιστρέφουν στη Γη, αλλά και από την άλλη, να διασφαλίσει πως τα μικρόβια της Γης δεν θέτουν άλλους πλανήτες σε κίνδυνο.

Μετά την συνέντευξή της στο Talks στην Google, χαρακτηρίστηκε (και δικαίως εδώ που τα λέμε) «Φύλακας του Γαλαξία»!

2

«Το πρώτο μέρος της δουλειάς είναι, όταν στέλνουμε διαστημόπλοια, ρόβερ κτλ. σε έναν άλλο πλανήτη, τη Σελήνη ή έναν αστεροειδή που μπορεί να φιλοξενεί ζωή, να βεβαιωθούμε ότι δεν θα στείλουμε τα μικρόβια της Γης σε αυτές τις τοποθεσίες. Ειδικά όταν προσπαθούμε να αναζητήσουμε ζωή σε αυτούς τους πλανήτες», ανέφερε η Moogega Cooper και συνέχισε: «Δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε αυτό το σενάριο και επίσης να προστατεύσουμε τη Γη από πιθανή εξωγήινη μόλυνση».

Τόνισε μάλιστα πάνω σε αυτό: «Όταν φέρνεις κάτι πίσω (στη Γη) δεν θέλεις να είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο. Έτσι πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά για να βεβαιωθούμε ότι θα γίνει σωστά».

2

Η Moogega Cooper και η ομάδα της εργάζονται πάνω σε ιούς όπως η νόσος των τρελών αγελάδων και προετοιμάζονται να αποτρέψουν τα χειρότερα σενάρια.

Όπως επισημαίνεται υπάρχουν μολυσματικές ουσίες που μπορούν να διεισδύσουν στα διαστημικά σκάφη. Σε αυτά βέβαια το πλήρωμα φοράει ειδικά ρούχα και βρίσκεται σε ένα καθαρό δωμάτιο από ατμοσφαιρικό αέρα, κάτι που εμποδίζουν τα μικρόβια της Γης να εισέλθουν και να μεταφερθούν στο διάστημα.