Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Λιβύη

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Λιβύη
Σαν σήμερα το 1986 οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τη Λιβύη για αντίποινα στην Κυβέρνηση Καντάφι.

Σαν σήμερα το 1986, εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν από αέρος, για περισσότερο από μία ώρα, περιοχές της Λιβύης.

Όπως ανακοινώνουν οι ΗΠΑ, πρόκειται για αντίποινα στην τακτική της κυβέρνησης Καντάφι να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που δρουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Σε σημαντικά γεγονότα της 14ης Απριλίου είχαμε:

1528: Ο πρώτος Έλληνας που πατάει το πόδι του στην Αμερική είναι κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάζεται στην περιοχή της Φλώριδας. Προς τιμήν του, έχει ανεγερθεί άγαλμα στην πόλη Κλίαργουοτερ της Φλώριδας.

1821: Μάχη στο Λεβίδι. Οι Έλληνες επαναστάτες κατατροπώνουν τους Τούρκους. Η ηρωική αντίσταση του Αναγνώστη Στριφτόμπολα και των παλικαριών του, οι οποίοι είναι οχυρωμένοι μέσα στα σπίτια, δίνει το χρόνο να φτάσουν ενισχύσεις υπό τους Δημήτριο Πλαπούτα και Σταύρο Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί η πολιορκία.

1837: Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει την ονομασία Οθώνειον Πανεπιστήμιον.

1849: Η Ουγγαρία ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αυστριακή Αυτοκρατορία.

1865: Πυροβολείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν και πεθαίνει την επόμενη μέρα.

1941: Ιδρύεται στη Λευκωσία από προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

1970: Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Αλέξανδρος Παναγούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, επειδή έβαλε φωτιά στο στρώμα του και εισέπνευσε καπνούς.

1981: Το Διαστημικό Λεωφορείο Κολούμπια προσγειώνεται στη Βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη του αποστολή διάρκειας 54,5 ωρών.

1986: Εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν από αέρος, για περισσότερο από μία ώρα, περιοχές της Λιβύης. Όπως ανακοινώνουν οι ΗΠΑ, πρόκειται για αντίποινα στην τακτική της κυβέρνησης Καντάφι να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που δρουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

2016: Ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6% σε σχέση με το 2014. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα έφτασαν τα 14,1 δισ. ευρώ (+5,5% σε σύγκριση με το 2014).