Αψιμαχία Μακρόν με ανεμβολίαστη οπαδό της Λε Πεν: «Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο- Θα γελάνε με αυτά που λέτε» (vid)

Newsroom
Αψιμαχία Μακρόν με ανεμβολίαστη οπαδό της Λε Πεν: «Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο- Θα γελάνε με αυτά που λέτε» (vid)
Έντονο διάλογο είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με ανεμβολίαστη βοηθό οδοντιάτρου, που του είπε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο των σχολείων κατά την διάρκεια των lockdown.

Κορυφώνεται η αγωνία στη Γαλλία για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τους Μακρόν και Λε Πεν να έχουν πάει στον δεύτερο γύρο. Ο Εμανουέλ Μακρόν, με φόντο τις επαναληπτικές, επισκέφτηκε την πόλη Ντεναίν, μία από τις φτωχότερες της Γαλλίας που έδωσε 41% στη Λεπέν στον 1ο γύρο του, ωστόσο ξεκίνησε… στραβά. Είχε μια αψιμαχία.

Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα, που το Politico αναφέρει πως είναι ανεμβολίαστη βοηθός οδοντιάτρου, του είπε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο των σχολείων κατά την διάρκεια των lockdown. Η απάντηση του Μακρόν ήταν: «Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο» με τη γυναίκα να απαντά: «Εγώ δεν ζω στον πραγματικό κόσμο; Οι άνθρωποι θα γελούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους με αυτά που λέτε».

Τα δύο στρατόπεδα, Μακρόν και Λε Πεν επιμένουν στην σημασία των δύο επόμενων εβδομάδων εν όψει του δεύτερου γύρου, για τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν νικητή τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά με μία νίκη πολύ πιο περιορισμένη σε σχέση με το 2017, όταν εξουδετέρωσε με νοκ άουτ την αρχηγό της ακροδεξιάς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει 51% έως 54% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, έναντι 46%-49% για την αντίπαλό του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.