«Όταν σας πω, θα γελάσετε»: Μία βιντεοκασέτα ήταν το καλύτερο έπαθλο του ελληνικού Survivor (vid)

«Όταν σας πω, θα γελάσετε»: Μία βιντεοκασέτα ήταν το καλύτερο έπαθλο του ελληνικού Survivor (vid)
«Όταν σας αναφέρω το έπαθλο, θα γελάσετε και θα χαρείτε», είχε πει ο παρουσιαστής του Survivor 2004, Γρηγόρης Αρναούτογλου, στους παίκτες πριν μπουν στον στίβο μάχης για να το διεκδικήσουν.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Survivor μεγάλα έπαθλα από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί, όμως, κανένα ταξίδι στο Μαϊάμι ή καμία διαμονή σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Καραϊβικής, δεν συγκρίνεται με το έπαθλο, το οποίο δόθηκε στους παίκτες του δεύτερου ριάλιτι επιβίωσης που είδαμε στην ελληνική τηλεόραση.

Γυρνάμε το χρόνο πίσω και πηγαίνουμε στο καλοκαίρι του 2004. Εκείνη την περίοδο γυριζόταν το δεύτερο Survivor του MEGA με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Σε μια από τις αρκετά δύσκολες δοκιμασίες που παρακολουθήσαμε, λοιπόν, οι παίκτες έπρεπε να μπουν στη θάλασσα, να σκαρφαλώσουν, να ανέβουν σε ένα κατάρτι, να ξαναμπούν στο νερό, να ξαναβγούν και άλλα πολλά.

Ως «αποζημίωση» για όλο αυτό, όμως, ο παρουσιαστής τους ανακοίνωσε πως η νικήτρια ομάδα θα πάρει ένα απίστευτο δώρο. «Όταν σας αναφέρω το έπαθλο θα γελάσετε και θα χαρείτε», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Θυμίζουμε ότι «βρισκόμαστε» στο καλοκαίρι του 2004. Ίσως πάει το μυαλό σας σε τι πράγμα μιλάμε έτσι;

Ας αφήσουμε τον Αρναούτογλου να το περιγράψει, όπως ακριβώς τα είπε τότε στους παίκτες του Survivor. «Τώρα πρέπει να σας πω για το έπαθλο. Όλο αυτό τον καιρό που βρισκόσασταν εδώ, στην Ελλάδα συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στον αθλητισμό. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νικούσε συνεχώς στην Πορτογαλία και έφτασε μέχρι τον τελικό. Το τι συνέβη εκεί, υπάρχει εδώ μέσα. Εδώ είναι ο τελικός του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2004. Με ποιον έπαιξε και τι έγινε θα το μάθει η ομάδα που θα κερδίσει το έπαθλο. Με τι συνοδεύεται αυτό; Με πολλά αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα, μπύρες, σα να το βλέπατε στο σπίτι σας».

Σκέψου τώρα τη στιγμή που η Ελλάδα ζούσε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία της ιστορίας της, εσύ να βρίσκεσαι «αποκλεισμένος» σε ένα νησί στο πουθενά και να σου κάνουν τέτοιο δώρο. Τρομερό.