Αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην μάσκα: Που θα χρειάζονται και που όχι

Newsroom
Αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην μάσκα: Που θα χρειάζονται και που όχι
Η χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, θα αφορά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εβδομάδα ανακοινώσεων, σχετικά με τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα, καθώς όπως έχουν ανακοινώσει κυβερνητικά στελέχη, τον Μάιο θα έχουν αρθεί τα περισσότερα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι η πανδημία αποτελεί παρελθόν, όπως επιβεβαιώνουν οι 51 νέα θάνατοι που καταγράφηκαν χθες.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Θάνος Πλεύρης, το Υπουργείο Υγείας έχει έτοιμες τις προτάσεις του προς την επιτροπή των ειδικών για τα βήματα που θα ακολουθηθούν και εκείνο με την σειρά του, είτε θα τις εγκρίνει, είτε θα τις απορρίψει. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους, είναι το τί γίνεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό από τις 2 Μαΐου θα αναμένεται να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και θα ελέγχεται μόνο στους εσωτερικούς. Και εκεί όμως είναι πιθανό να καταργηθεί δύο εβδομάδες αργότερα, δηλαδή στις 15 του μήνα.

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, προς το παρόν, δεν είναι στο τραπέζι συζήτησης και αν γίνει κάτι σχετικά, θα είναι από τα μέσα Μαΐου και μετά.

Μάσκες

Σχετικά με τις μάσκες τώρα, το πιο πιθανό είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα, χωρίς την υποχρέωση να τις φοράνε. Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσoτάκης. Θα παραμείνει όμως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία και γενικώς όπου υπάρχει συνωστισμός και ευάλωτες ομάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως μπορεί τα περιοριστικά μέτρα να αναμένεται να καταργηθούν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που θα πέσει ο τουρισμός και θα αλλάξει ο καιρός, θα επανέλθουν.