Η Apple προειδοποιεί όλους τους χρήστες iPhone να ελέγξουν αμέσως τις ρυθμίσεις ασφαλείας

Newsroom
Η Apple προειδοποιεί όλους τους χρήστες iPhone να ελέγξουν αμέσως τις ρυθμίσεις ασφαλείας
Δύο «τρωτά σημεία» ανακάλυψε «ανώνυμος ερευνητής» και η Apple προειδοποίησε τους πελάτες της. Πολλά παράπονα για την εξάντληση της μπαταρίας.

Προειδοποίηση εξέδωσε η Apple για τους πελάτες της, ούτε ώστε να ενημερώσουν τις συσκευές τους το συντομότερο δυνατό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε πρόσφατα την ενημερωμένη έκδοση του iOS 15.4.1 σε iPhone, tablet και σταθερούς υπολογιστές, ωστόσο πρέπει να διορθωθούν δύο τρωτά σημεία

Ένα από τα εν λόγω τρωτά σημεία ονομάζεται CVE-2022-22675 και έχει εντοπιστεί και στις τρεις πλατφόρμες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να επιτρέψει στους εγκληματίες να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα μέσα στις συσκευές.

2

Το δεύτερο με την ονομασία CVE-2022-22674, επηρεάζει το macOS και θα μπορούσε να προκαλέσει αποκάλυψη της μνήμης που χρησιμοποιείται από ένα λειτουργικό σύστημα.

H Apple δεν έχει επεκταθεί σχετικά με το εάν είχε εντοπίσει ή όχι περιπτώσεις όπου χάκερ εκμεταλλεύτηκαν αυτά τα τρωτά σημεία, εισβάλλοντας στις συσκευές των πελατών της, ωστόσο φρόντισε να προειδοποιήσει για να προλάβει (;) καταστάσεις.

Η εταιρεία δήλωσε μάλιστα ότι τα τρωτά σημεία ανακαλύφθηκαν από «έναν ανώνυμο ερευνητή».

Βέβαια, πελάτες είχαν αναφέρει ότι η πρόσφατη ενημέρωση του iOS 15.4 είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εξάντληση των μπαταριών τους. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό όμως, καθώς παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης μετά την κυκλοφορία του iOS 14.6. Επομένως δεν ήταν έκπληξη για πολλούς ανθρώπους.

2

Πολλοί πελάτες της Apple πάντως μοιράστηκαν τα παράπονά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το ότι η διάρκεια της μπαταρίας τους είναι πάρα πολύ μικρή. Η Apple τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό και ότι οι συσκευές μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν.