Ο Ουκρανός στρατηγός της Αστυνομίας «ανταλλάσει» τον εαυτό του για να απελευθερωθούν τα παιδιά της Μαριούπολης

Newsroom
Ο Ουκρανός στρατηγός της Αστυνομίας «ανταλλάσει» τον εαυτό του για να απελευθερωθούν τα παιδιά της Μαριούπολης
Ο Vyacheslav Abroskin προτείνει στους Ρώσους να παραδοθεί ο ίδιος και να αιχμαλωτιστεί από τον εχθρό, αρκεί να απελευθερωθούν τα παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε καταφύγια στην Μαριούπολη.

Μία σπουδαία και συνάμα ηρωική πρόταση φαίνεται πως έκανε ο στρατηγός της ουκρανικής αστυνομίας Vyacheslav Abroskin, όπως μετέφερε η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Olga Tokariuk.

Ο Vyacheslav Abroskin προτείνει στους Ρώσους να παραδοθεί ο ίδιος και να αιχμαλωτιστεί από τον εχθρό, αρκεί να απελευθερωθούν τα παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε καταφύγια στην Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς.

«Ο Ουκρανός στρατηγός της Αστυνομίας Vyacheslav Abroskin προσφέρθηκε να παραδοθεί στους Ρώσους εάν του επιτρέψουν να εισέλθει στη Μαριούπολη και να εκκενώσει τα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στα καταφύγια από τις βόμβες: :Θα παραδοθώ και θα αιχμαλωτιστώ στο τελευταίο σημείο ελέγχου, στην έξοδο της πόλης, αν επιτραπεί στα παιδιά να περάσουν”» μετέδωσε η Olga Tokariuk.

Στο ρεπορτάζ συνεχίζει λέγοντας πως «νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είπε ότι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη άρχισαν να πεθαίνουν από την πείνα. Δεν υπάρχει φαγητό, παροχή νερού, ρεύμα ή θέρμανση στην πόλη εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παραμένουν εκεί υπό συνεχή ρωσικό βομβαρδισμό».

Επίσης τονίζεται πως «η Ρωσία ξεκίνησε την αναγκαστική απέλαση κατοίκων της Μαριούπολης σε στρατόπεδα στη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών. 6.000 άνθρωποι έχουν απελαθεί βίαια στη Ρωσία, συνολικά 15.000 κινδυνεύουν».