Η Microsoft ζητάει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer

Η Microsoft ζητάει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer
Η αμερικανική εταιρεία θέλει να βάλει οριστικό τέλος στη σελίδα του Internet Explorer.

Η Microsoft θέλει να κλείσει για πάντα πίσω της τη σελίδα του Internet Explorer κι έτσι συνεχίζει να προτρέπει τους καταναλωτές να μην τον χρησιμοποιούν.

Η αμερικανική εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά στον Microsoft Edge που είναι και από τους καλύτερους browsers της αγοράς και στόχος αυτής της ενημέρωσης είναι να τονιστεί για άλλη μια φορά πως το παλαιότερο πρόγραμμα πλησιάζει προς το τέλος του και θα σταματήσει να υποστηρίζεται.

Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου 2022 το πρόγραμμα δεν θα υποστηρίζεται πλέον σε συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows 10, οπότε και θα υπάρχουν σχετικές οδηγίες για κατέβασμα του νέου προγράμματος.

Για όσους θέλουν να διατηρήσουν την παλιά εμπειρία, ο Microsoft Edge προσφέρει τη λειτουργία Internet Explorer (IE), ωστόσο είναι εμφανές πως όλοι θέλουν να κινηθούν προς την επόμενη μέρα, τόσο για λόγους ασφάλειας, όσο και για μια -συνολικά- καλύτερη εμπειρία.

Ο Microsoft Edge δείχνει να τα πηγαίνει πάντως καλά σε επίπεδο μεριδίων, αφού η τελευταία μέτρηση της StatCounter τον δείχνει να έχει συγκεντρώσει το 9,54% των χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο, με μπροστά του τον Safari με 9,84%.