Ο νέος πρόεδρος της Ν. Κορέας πίστευε οτι πρέπει να δουλεύουμε 120 ώρες την εβδομάδα

Newsroom
Ο νέος πρόεδρος της Ν. Κορέας πίστευε οτι πρέπει να δουλεύουμε 120 ώρες την εβδομάδα
Το 5ήμερο και το 8ωρο, μάλλον είναι ξεπερασμένο για τον Yoon Seok-youl που πιστεύει οτι μπορούμε να δουλεύουμε 120 ώρες την εβδομάδα.

Την ώρα που υπάρχουν επιχειρήσεις ακόμα και χώρες που προσπαθούν να καθιερώσουν το 4ήμερο αντί για 5ήμερο, έρχεται ο νέος πρόεδρος της Ν. Κορέας να καταθέσει την δική του εξωφρενική πρόταση: Να μπορεί να δουλέψει κάποιος 120 ώρες την εβδομάδα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως, πως η δήλωσή του αυτή δεν είναι καινούργια, είναι από πέρυσι το καλοκαίρι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του, αλλά επανήλθε στην δημοσιότητα τώρα που Yoon Seok-youl βγήκε νικητής.

Τι είχε πει ο 61χρονος νομικός; «Όταν συναντώ ανθρώπων νέων επιχειρήσεων μου παραπονιούνται οτι θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις στην εφαρμογή της δουλειάς 52 ωρών την εβδομάδα, προκειμένου να επιλέγουν οι εργαζόμενοι τους όρους.

Για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, πρέπει να μπορείς να δουλέψεις μία ολόκληρη εβδομάδα και όχι απλά 52 ώρες. Θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά, ακόμα και 120 ώρες. Όταν τα καταφέρεις, μετά μπορείς να ξεκουραστείς όσο θέλεις».

Φυσικά, μετά την δήλωσή του αυτή, όπως και την άλλη σύμφωνα με την οποία οι φτωχοί να μπορούν να τρώνε ληγμένα τρόφιμα σε χαμηλότερες τιμές, δέχθηκε σκληρή κριτική, όμως παρόλα αυτά εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν. Κορέας.