Καταγγελία για Ρώσους στρατιώτες: Τους είπαν πως πάνε για άσκηση και τους ρίχνουν στον πόλεμο (vids)

Newsroom
Καταγγελία για Ρώσους στρατιώτες: Τους είπαν πως πάνε για άσκηση και τους ρίχνουν στον πόλεμο (vids)
«Κανείς δεν πίστευε ότι επρόκειτο να σκοτώσουμε. Δεν πηγαίναμε να πολεμήσουμε. Συλλέγαμε πληροφορίες» είπε διοικητής διμοιρίας Ρώσων που αιχμαλωτίστηκαν.

Πολλές είναι οι καταγγελίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο από Ρώσους στρατιώτες όσο και από την «Επιτροπή Μητέρων Στρατιωτών της Ρωσίας», λέγοντας πως έχουν εξαπατηθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές αρχές.

Η Επιτροπή που έχουν δημιουργήσει οι μητέρες των στρατιωτών της Ρωσίας, κατήγγειλε πως οι στρατιώτες του Πούτιν που πολεμούν τώρα στην Ουκρανία εξαπατήθηκαν για να καταταγούν καθώς τους είπαν ότι κατευθύνονταν στα σύνορα για ασκήσεις, αλλά τελικά τους έστειλαν στον πόλεμο.

2

Επίσης, διοικητής διμοιρίας Ρώσων που αιχμαλωτίστηκε από Ουκρανούς, ανέφερε πως για την εισβολή ενημερώθηκαν μόλις την Τετάρτη (σ.σ. το ξημέρωμα της Πέμπτης έγινε η επίθεση), ενώ πίστευαν πως θα πάνε σπίτια τους: «Κανείς δεν πίστευε ότι επρόκειτο να σκοτώσουμε. Δεν πηγαίναμε να πολεμήσουμε. Συλλέγαμε πληροφορίες» φαίνεται να είπε ο Konstantin Buynichev.

2

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν συλληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι στρατιώτες του είχαν καταλάβει την 74η ταξιαρχία, που πιστεύεται ότι ήταν μια διμοιρία αναγνώρισης αποτελούμενη από 20χρονους έως 25χρονους στρατιώτες. Σύνολο 50 στρατιώτες έχουν παραδοθεί.

2

Φωτογραφίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με Ουκρανούς να κρατούν αιχμάλωτους στρατιώτες από την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Γενικότερα, τα ουκρανικά στρατεύματα κατέρριψαν πέντε ρωσικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και κατέστρεψαν δεκάδες τανκς.

2