Ο Πούτιν ντρόπιασε τον Ρώσο αρχικατάσκοπο μπροστά στις κάμερες: «Μίλα ξεκάθαρα, θα στηρίξεις ή στηρίζεις» (vid)

Newsroom
Ο Πούτιν ντρόπιασε τον Ρώσο αρχικατάσκοπο μπροστά στις κάμερες: «Μίλα ξεκάθαρα, θα στηρίξεις ή στηρίζεις» (vid)
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας είχαν έναν έντονο διάλογο στη σύσκεψη για την ανεξαρτησία του Ντονμπάς.

Έναν αρκετά άβολο διάλογο είχε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον υπεύθυνο της Ρωσικής αντικατασκοπίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας για την ανεξαρτησίας του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεώρησε πως ο Σεργκέι Ναρίσκιν δεν του έδινε ξεκάθαρη απάντηση στο αν έπρεπε η χώρα να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς νωρίτερα είχε πει πως: «Με την πρόταση του Νικολάι Πλατόνοβιτς, θα μπορούσαμε να δώσουμε, πως να το πω, στους δυτικούς μας εταίρους μια τελευταία ευκαιρία. Να τους δώσουμε μια επιλογή, σε μικρό χρονικό ορίζοντα, να πιέσουν το Κίεβο να επιλέξει την ειρήνη και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ. Στη χειρότερη περίπτωση, πρέπει να πάρουμε την απόφαση για την οποία συζητάμε σήμερα».

Εκείνη την ώρα ο Πούτιν έδειξε να εκνευρίζεται, καθώς δεν άκουσε την απάντηση που θα περίμενε: «Τι σημαίνει αυτό; Στην χειρότερη περίπτωση; Προτείνεις να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις;» ρώτησε εκνευρισμένος ο Πούτιν και συνέχισε: «Ή να αναγνωρίσουμε ανεξαρτησία;».

Η ένταση άρχισε να ανεβαίνει με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με τον Σεργκέι Ναρίσκιν που έδειξε να τα έχει χαμένα.

  • Πούτιν: «Μίλα, μίλα, μίλα ξεκάθαρα».
  • Ναρίσκιν: «Θα στηρίξω την πρόταση αναγνώρισης»
  • Πούτιν: «Θα στηρίξεις ή στηρίζεις; Μίλα ξεκάθαρα, Σεργκέι»
  • Ναρίσκιν: «Στηρίζω την πρόταση».
  • Πούτιν: «Πες, ναι ή όχι;».
  • Ναρίσκιν: «Στηρίζω την πρόταση για την είσοδο Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία».
  • Πούτιν: «Μόνο που... δεν μιλάμε γι' αυτό τώρα. Δεν συζητάμε γι' αυτό. Συζητάμε για το εάν θα αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία τους ή όχι».