Αρναούτογλου: «Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια, προσοχή στους σφοδρούς βοριάδες» (vid)

Newsroom
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι θα υπάρχει νέα επιδείνωση την ερχόμενη Τρίτη (8/2).

O Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει, θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση, ωστόσο στην συνέχεια αλλάζει ξανά ο καιρός.

Η ανάρτησή του

«Προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες - Νέα επιδείνωση του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας! Προσοχή στους σφοδρούς βοριάδες μέχρι και αύριο το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη όπου δεν αποκλείεται οι ριπές τους αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα 9 με 10 μποφόρ!

Εκμεταλλευτείτε την βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γιατί, όπως σας είπα και χθες στο δελτίο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!».

Ωστόσο όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3: «Το Σάββατο δεν θα έχουμε φαινόμενα πέρα από κάποια σύννεφα στα Γιάννενα, στην Άρτα και το Αγρίνιο και την Κυριακή θα έχουμε συννεφιές να πυκνώνουν πρόσκαιρα, αλλά δεν θα προκαλέσουν κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο. Τη Δευτέρα και ενώ η μέρα θα ξεκινήσει καλά από τα βόρεια θα έχουμε συννεφιές με αποτέλεσμα από το απόγευμα της Δευτέρας να έχουμε περισσότερες βροχές και στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης θα ενισχυθούν οι νοτιάδες με 6-7 μποφόρ».

Νέα επιδείνωση την Τρίτη

«Την Τρίτη θα έχουμε επιδείνωση του καιρού από βορρά προς νότο με αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά τόπους σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές περιοχές ακόμα και της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, θα δούμε αν τα χιόνια θα φτάσουν και στην Αττική και σε ποια υψόμετρα, γιατί υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις όπως και στην Εύβοια. Κάποιες χιονοπτώσεις την Τρίτη δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν και περιοχές με πάρα πολύ χαμηλά υψόμετρα στην Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν την Τρίτη σε παγερούς βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν, κατά πάσα πιθανότητα, σημαντικά στα 7-8, κατά τόπους έως και 9 μποφόρ», ανέφερε ο προγνώστης καιρού.