Ο κανόνας των 240 λεπτών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Κι όμως, ο κανόνας των «240 λεπτών» αποτελεί το πραγματικό κλειδί της επιτυχίας για τους εκατομμυριούχους τούτου του πλανήτη, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Σύμφωνα με τον Tom Corley, έναν Αμερικανό συγγραφέα, ο οποίος έχει περάσει αρκετά χρόνια από τη ζωή του, μελετώντας την καθημερινότητα των πιο πλουσίων και επιτυχημένων ατόμων του πλανήτη, υπάρχει ένας «χρυσός» κανόνας, τον οποίο σχεδόν όλοι τους ακολουθούν πιστά.

Αυτός ο κανόνας έχει να κάνει με τη διαχείριση «240 λεπτών» από την καθημερινότητά τους. Χρόνος ο οποίος είναι αρκετός, προκειμένου να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να σκεφτούν καθαρά, να αθληθούν ή να καθαρίσουν το μυαλό τους. Γιατί εμείς χρησιμοποιούμε συχνά την φράση «δεν έχω χρόνο για κάτι», ενώ εκείνοι πάντα βρίσκουν 240 λεπτά μέσα στην ημέρα για να «βγουν από το πρόγραμμά» τους;

Σύμφωνα με τη μελέτη του Corley, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε 1200 λεπτά από το 24ωρο, προκειμένου να δουλέψουμε, να φάμε ή να κοιμηθούμε, με αποτέλεσμα να μένουν 240 λεπτά, τα οποία ο καθένας μας τα διαχειρίζεται όπως θέλει. Κάποιος θα κοιμηθεί λίγο παραπάνω, ενώ άλλος ίσως χαζέψει στο κινητό του τηλέφωνο. Οι συνήθειες των πραγματικά επιτυχημένων μέσα σε αυτά τα 240 λεπτά, είναι που τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ας δούμε πώς κατανέμονται αυτά τα 240 λεπτά, σύμφωνα με τον Tom Corley:

60 λεπτά για νέους στόχους

Μία ώρα την ημέρα θα πρέπει να αφιερώνεται στην αναζήτηση νέων πηγών εισοδήματος ή σε έναν σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον.

60 λεπτά για μάθηση

Τόσο ο Elon Musk, όσο και ο Bill Gates αφιερώνουν μία ώρα καθημερινά στην ανάπτυξη ή στην τελειοποίηση κάποιας δεξιότητας.

30 λεπτά για φυσική άσκηση

Η γυμναστική, ειδικά η αερόβια είναι πολύ σημαντική. Όπως έχει αποδειχθεί, βελτιώνει τη διανοητική λειτουργία, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο κάποιας ασθένειας.

30 λεπτά για επικοινωνία

Η δικτύωση και το να μπορείτε να παραμείνετε σε επαφή με φίλους και συναδέλφους είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε.

60 λεπτά για χαλάρωση

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου αφιερώνουν περίπου μια ώρα την ημέρα για να χαλαρώσουν ή να ασχοληθούν με κάποια δραστηριότητα που τους ηρεμεί.