Οι ΗΠΑ προτείνουν στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων να μην χρησιμοποιήσουν smartphones

Παύλος Παπαπαύλου
Οι ΗΠΑ προτείνουν στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων να μην χρησιμοποιήσουν smartphones
Με φόβο την καταγραφή των συνομιλιών και της online παρουσίας τους από την κυβέρνηση της Κίνας.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ενημέρωσε τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου να μην χρησιμοποιήσουν τα smartphones τους όσο θα βρίσκονται στην Κίνα.

Η ενημέρωση αναφέρει πως όσο βρίσκονται στην χώρα κάθε συσκευή που επικοινωνεί, κάθε συναλλαγή και online δραστηριότητα μπορεί να παρακολουθείτε, ενώ αναφέρει και πως οι συσκευές μπορούν να μολυνθούν με «πειραγμένο» λογισμικό που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως παρόμοια ενημέρωση έχει γίνει στους αθλητές που συμμετέχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά και την Ολλανδία.

Το 2019, η Κίνα αναφέρθηκε να εγκαθιστά spyware σε κινητά τηλέφωνα τουριστών που επισκέπτονταν την περιοχή Xinjiang, ενώ και η εταιρεία Citizen Lab ανακάλυψε πως η επίσημη εφαρμογή My2022 Olympic είναι γεμάτη κενά ασφαλείας και μπορεί να οδηγήσει σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες.

Η πρόταση των Επιτροπών είναι να γίνει χρήση κινητών παλαιότερης τεχνολογίας και να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα τα της επικοινωνίας.

Πηγή εικόνας: Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή