Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το Rock and Roll Hall of Fame εισάγει τα πρώτα του μέλη

Newsroom
Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το Rock and Roll Hall of Fame εισάγει τα πρώτα του μέλη
Συμπεριλαμβάνονται οι καλλιτέχνες που ηχογραφούν τραγούδια και τα συγκροτήματα που έχουν «επιρροή και σημασία στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της ροκ εν ρολ».

Σαν σήμερα, 23 Ιανουαρίου του 1986, το "Rock and Roll Hall of Fame" εισάγει τα πρώτα του μέλη: Λιτλ Ρίτσαρντ, Τσακ Μπέρι, Τζέιμς Μπράουν, Ρέι Τσαρλς, Φατς Ντόμινο, Everly Brothers, Μπάντι Χόλι, Τζέρι Λι Λιούις και Έλβις Πρίσλεϊ.

Η Αίθουσα της Δόξας της ροκ εν ρολ (Rock and Roll Hall of Fame, θεσμοθετήθηκε στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ το 1983) είναι ένας τίτλος τιμής για τους καλλιτέχνες της ροκ εν ρολ.

Για να είναι υποψήφιοι οι καλλιτέχνες για είσοδο, πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν τον πρώτο τους δίσκο.

Η πρώτη εισαγωγή έγινε στις 23 Ιανουαρίου 1986.

Μέχρι το 2000, υπήρχαν 4 κατηγορίες: καλλιτέχνες, μη καλλιτέχνες, πρώιμες επιδράσεις και για το σύνολο της προσφοράς τους. Το 2000 προστέθηκε η κατηγορία «sidemen» (άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό κάποιων καλλιτεχνών).

Τα σημαντικότερα της 23ης Ιανουαρίου...

  • 1941: Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών και προτείνει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να διαπραγματευθούν μία συμφωνία ουδετερότητας με τον Αδόλφο Χίτλερ.
  • 1943: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Όγδοη Στρατιά του Μπέρναρντ Μοντγκόμερυ καταλαμβάνει την Τρίπολη (Λιβύη) από τα γερμανο-ιταλικά στρατεύματα.
  • 1957: Ο Αμερικανός εφευρέτης Γουόλτερ Φρέντερικ Μόρισον πωλεί τα δικαιώματα του ιπτάμενου δίσκου του στην εταιρεία παιχνιδιών Wham-O, η οποία αργότερα θα τον μετονομάσει σε φρίσμπι.
  • 1958: Μετά από μία γενική εξέγερση και ταραχές στους δρόμους, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μάρκος Πέρες Χιμένες αποχωρεί από τη χώρα.
  • 1960: Το βαθυσκάφος USS Trieste καταρρίπτει ρεκόρ βάθους κατεβαίνοντας στα 10.911 μέτρα στον Ειρηνικό ωκεανό.
  • 1961: Το πορτογαλικό πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Σάντα Μαρία καταλαμβάνεται από αντιπάλους του δικτάτορα Αντόνιο ντι Ολιβέιρα Σαλαζάρ, οι οποίοι απαιτούν την ανατροπή του.
  • 1961: Επτά μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Σαρατόγκα χάνουν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξεσπά στο πλοίο, ενώ ναυλοχεί στο Φάληρο.
  • 1964: Για τρίτη φορά σε ισάριθμα έτη ανατινάζεται ο μιναρές του τεμένους Μπαϊρακτάρ στην ελληνική συνοικία της Λευκωσίας.
  • 1992: Αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας, σκοτώνοντας τα τρία μέλη του πληρώματος.
  • 2018: Καταστροφικός σεισμός 8,2 ρίχτερ στην Αλάσκα.

*Με πληροφορίες από wikipedia