«Έδωσε» τη γυναίκα του στην αστυνομία αφού την άκουσε να παραμιλάει στον ύπνο παράνομη πράξη

Newsroom
«Έδωσε» τη γυναίκα του στην αστυνομία αφού την άκουσε να παραμιλάει στον ύπνο παράνομη πράξη
Ο Άντονι ανέφερε στην αστυνομία τη σύζυγό του όταν την άκουσε να παραμιλάει στον ύπνο της για την παρανομία που είχε διαπράξει.

Που να το φανταζόταν πως μια εργαζόμενη φροντίδας ηλικιωμένων θα «πρόδιδε» τον εαυτό της στον ύπνο της και μάλιστα θα την κατήγγειλε ο άντρας της. Η 47χρονη Ρουθ Φορτ, έκλεψε 7.200 λίρες (8.650 ευρώ) από μια γυναίκα που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και μάλιστα τη φρόντιζε στον οίκο ευγηρίας, αλλά τελικά την ανακάλυψε ο σύζυγός της Άντονι, ο οποίος και την κατήγγειλε στην αστυνομία.

Ο Άντονι, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, είχε γίνει ιδιαίτερα καχύποπτος βλέποντας την Ρουθ να ξοδεύει χιλιάδες λίρες κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο Μεξικό. Ένα μήνα αργότερα όμως, την άκουσε να παραμιλάει για τα λεφτά, στον ύπνο της. σηκώθηκε και έψαξε την τσάντα της και βρήκε μέσα την πιστωτική κάρτα της ηλικιωμένης μέσα.

Δεν το σκέφτηκε στιγμή και έπραξε αυτό που θεώρησε σωστό, πηγαίνοντας στην αστυνομία και καταγγέλλοντας τη σύζυγό του.
«Είχα τις υποψίες μου όταν η Ρουθ άρχισε να ξοδεύει υπερβολικά. Ήταν περισσότερο ένα ένστικτο στην αρχή. Αλλά όταν βρήκα τη χρεωστική κάρτα στο πορτοφόλι της, απλά ήξερα. Έσπασα μέσα μου…», είπε ο Άντονι συμπληρώνοντας: «Αγαπούσα τη Ρουθ βαθιά, αλλά δεν μπορούσα να αγνοήσω αυτό που είχε κάνει. Μου ήταν απεχθές που μπορούσε να κλέψει από έναν ευάλωτο άνθρωπο και έπρεπε να την αναφέρω».

Ο Άντονι, ο οποίος είναι μικροβιολόγος, ανέφερε μάλιστα: «Ένα βράδυ, πήρα τη Ρουθ από τη δουλειά και μου είπε ότι είχε βγει με έναν από τους κατοίκους του οίκου ευγηρίας έξω για ψώνια. Μου είπε ότι η κυρία, η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε 98 χιλιάδες στον τραπεζικό της λογαριασμό. Κάτι στον τρόπο που μιλούσε (η Ρουθ) έκανε την καρδιά μου να «βυθιστεί». Κατάλαβα ότι η Ρουθ πρέπει να είχε πρόσβαση στην κάρτα και τον αριθμό της κυρίας». Συμπλήρωσε στη συνέχεια πως: «Άρχισα να ανησυχώ, παρόλο που δεν είχα κανένα λόγο. Ήταν όμως το ένστικτο». Η Ρουθ έκλεισε πολλά ταξίδια για διακοπές. Ξόδευε τόσα πολλά. Όταν την ρώτησα που βρήκε τόσα λεφτά, ισχυρίστηκε ότι οι συγγενείς της, της είχαν δώσει χίλιες λίρες. Δεν ήμουν σίγουρος για να την πιστέψω».

3

Όταν η Ρουθ πήρε άδεια από τη δουλειά της, ένα βράδυ παραμιλούσε στον ύπνο της: «Ξύπνησα και είδα το πορτοφόλι στο πάτωμα με μερικά χαρτονομίσματα πεσμένα έξω. Σηκώθηκα να τα βάλω πίσω και στην τσάντα της είδα τη χρεωστική κάρτα. Όλα μπήκαν στη θέση τους και ένιωσα εντελώς άρρωστος. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Όταν η Ρουθ ξύπνησε και της είπα ότι ήξερα, παραδέχτηκε τα πάντα. Της είπα να ετοιμάσει τις βαλίτσες της και να φύγει. Ήταν απογοητευτικό. Την αγαπούσα και όμως ήξερα ότι δεν είχα άλλη επιλογή από το να την αναφέρω».

Η ποινή φυλάκισης της Ρουθ ήταν 16 μηνών με αναστολή και με προϋποθέσεις όπως η παρακολούθηση συνεδριών απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, ενώ ο δικαστής επαίνεσε τον Άντονι για τις «αξιέπαινες ενέργειές του», λέγοντας ότι «πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο να γίνει».

Η Ρουθ βέβαια παραβίασε την αναστολή της καθώς δεν παρευρέθηκε δύο φορές σε συνεδρίες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Ο δικαστής συμφώνησε να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας έξι εβδομάδων μεταξύ 7 π.μ. και 7 μ.μ. - προειδοποιώντας την παράλληλα ότι εάν παραβίαζε ξανά τις διαταγές του δικαστηρίου ή διέπραττε οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, η ποινή φυλάκισης θα ενεργοποιούνταν.

Ο Άντονι, μετά από όλα αυτά, είπε ότι η οικογένειά του «υπέφερε πραγματικά» ως αποτέλεσμα των πράξεων της συζύγου του, λέγοντας ότι υπήρξε «αποστροφή» στο χωριό του όταν η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα. «Είχα κάνει το σωστό κι όμως με επέκριναν δίπλα στη Ρουθ» είπε ο Άντονι συμπληρώνοντας: «Ο θυμός μου έχει υποχωρήσει τώρα και θέλω να τη βοηθήσω».