Εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες (vids)

Newsroom
 Εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες (vids)
Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με drones εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα (17/1) ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού οι αρχές της χώρας αυτής του Κόλπου ανέφεραν δύο πυρκαγιές στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από επίθεση με drones.

Από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Η αστυνομία του Αμπού Ντάμπι επεσήμανε ότι τρία βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Μουσάφαχ, κοντά στις αποθήκες της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC, και ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μια οικοδομή στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

«Στις αρχικές έρευνες εντοπίστηκαν κομμάτια ενός μικρού αεροσκάφους, το οποίο ενδεχομένως να ήταν drone, και στα δύο σημεία. Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά», εξήγησε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο WAM.

Από τα περιστατικά «δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές» και έχει ξεκινήσει έρευνα, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Οι Χούτι ανακοίνωσαν μεγάλη στρατιωτική επίθεση

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, που μάχεται ενάντια σε έναν υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό στον οποίο συμμετέχουν και τα Εμιράτα, δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, όπως μετέδωσε το δίκτυο al Arabiya.

Δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού με τη στήριξη των Εμιράτων άρχισαν πρόσφατα να συμμετέχουν στις μάχες κατά των Χούθι στις επαρχίες Μάριμπ και Σάμπουα της Υεμένης.

Τα Εμιράτα έχουν μειώσει σημαντικά από το 2019 τη στρατιωτική τους παρουσία στην εμπόλεμη χώρα, αλλά εξακολουθεί να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και έχουν απειλήσει να επιτεθούν και στα Εμιράτα.