Το Netflix ανεβάζει την τιμή συνδρομής σε Καναδά και Β. Αμερική, τι ισχύει για Ελλάδα

Παύλος Παπαπαύλου
Το Netflix ανεβάζει την τιμή συνδρομής σε Καναδά και Β. Αμερική, τι ισχύει για Ελλάδα
Για άλλη μια φορά, η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα ανεβάζει το κόστος της μηνιαίας συνδρομής.

Το Netflix πήρε την απόφαση να ανεβάσει για άλλη μια φορά το αντίτιμο της μηνιαίας συνδρομής του ξεκινώντας από τις αγορές Β. Αμερικής και Καναδά. Η εταιρεία πίσω από την γνωστή πλατφόρμα video streaming ανακοίνωσε πως προχωράει σε αύξηση τιμής και στα τρία πακέτα που φτάνουν πλέον και στα 20 δολάρια το μήνα.

Αναλυτικά, οι τιμές του Netflix για το 2022 στην αγορά της Β. Αμερικής είναι οι εξής:

Πακέτο basic: $9,99 (αύξηση $1)
Πακέτο standard: $15,49 (αύξηση $1,50)
Πακέτο premium: $19,99 (αύξηση $2)

Αυτή είναι η έκτη φορά που ανεβαίνει η τιμή του Netflix από το 2014, ενώ η τελευταία αλλαγή ήρθε τον Οκτώβριο του 2020. Στον Καναδά οι αυξήσεις των τιμών είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, ενώ το βασικό πακέτο παρέμεινε στα 9,99 δολάρια, όπως και ήταν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λόγω της μεγάλης διασποράς του κοινού σε πολλές πλατφόρμες streaming που δεν φέρνουν πλέον νέους πελάτες στην πλατφόρμα και άρα όχι νέα έσοδα.

Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Netflix είχε καταγράψει 74 εκ. συνδρομητές σε όλο τον πλανήτη, με ιδιαίτερα σημαντικά ποσοστά σε Καναδά και Β. Αμερική.

Εκπρόσωπος του Netflix μίλησε στο CNN και τόνισε πως «κατανοούμε ότι ο κόσμος θέλει να έχει περισσότερες επιλογές για τη διασκέδασή του και την ψυχαγωγία του. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο και μια μεγάλη ποικιλία σειρών και ταινιών, ανανεώσαμε τον τιμοκατάλογό μας και προσφέρουμε επιλογές για κάθε πορτοφόλι».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα (και την Ευρώπη), είναι λογικό πως σύντομα θα δούμε και τις αυξήσεις αυτές να έρχονται προς τα μέρη μας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη το πότε. Είναι πάντως και ένα μεγάλο ερωτηματικό το πως θα αντιμετωπιστεί κάθε χώρα της Ευρώπης, καθώς το Netflix εφαρμόζει διαφορετικό τιμοκατάλογο και σε κάποιες αγορές έγιναν τον Οκτώβριο αυξήσεις, ενώ σε άλλες όχι.