Έξαλλος ο Καπραβέλος με την «επιτυχία του μοντέλου στα σχολεία»: «Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο;» (vid)

Newsroom
Έξαλλος ο Καπραβέλος με την «επιτυχία του μοντέλου στα σχολεία»: «Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο;» (vid)
Έντονη διαφωνία με αυτό που του ανέφερε ο Νίκος Ευαγγελάτος είχε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ, του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μία μεγάλη διαφωνία είχαν στην εκπομπή Live News του Mega ο παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος και ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ, του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφορικά με το αν λειτούργησε το «μοντέλο» που ακολουθήθηκε στα σχολεία.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, είπε πως: «Επιστήμονες που είναι στην Επιτροπή, συνάδελφοί σας αλλά και από την Κυβέρνηση λένε, πως το μοντέλο στα σχολεία λειτούργησε καλά μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν είδαμε δηλαδή αύξηση κρουσμάτων…», με τον Νίκο Καπραβέλο να τον διακόπτει και να του λέει: «Τι λέτε κ. Ευαγγελάτο; Τι λέτε; Τι λέτε;

Από τον Αύγουστο, ένα σημαντικό κομμάτι της όξυνσης του 4ου κύματος, που θρηνήσαμε τόσους νεκρούς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, και ζητήσαμε για ένα διάστημα να γίνουν και χειμερινές διακοπές στα σχολεία, να σταματήσουν οι θεατές να είναι είναι στις αθλητικές εκδηλώσεις, δεν καταλαβαίνω, ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων. Ποιοι είναι ευχαριστημένοι; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένοι στην Επιτροπή από τα αποτελέσματα του μοντέλου στα σχολεία; Τα σχολεία δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διασπορά της νόσου και τους 4ου κύματος;».

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε μάλιστα: «Δεν υπάρχει κανένας γονιός που να θέλει ανοιχτά σχολεία και κλειστά νοσοκομεία. Σήμερα είχαμε 57 εισαγωγές, η σημερινή εφημερία ήταν πολύ δύσκολη. Οι μονάδες είναι καλυμμένες στο 100%, υπάρχουν άρρωστοι, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που προσπαθούμε να τους διαχειριστούμε. Αυτή τη στιγμή δεν κατανοώ τη συζήτηση που έχει προκύψει. Δε ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, ούτε των αθλητικών διοργανώσεων, ζητήσαμε απεγνωσμένα να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία».

Τόνισε πως: «Για μας προέχει η ανθρώπινη ζωή, δεν κατανοώ γιατί υποβαθμίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο αριθμός των νεκρών ειδικά με τα δεδομένα που θα προκύψουν, είναι ανησυχητικός, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα θύματα και στους αρρώστους εκτός ΜΕΘ, και στην υποβάθμιση των άλλων ασθενειών που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο και να μην συζητάμε μία μικρή παράταση του ανοίγματος των σχολείων».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν γίνεται να μην μας ανησυχεί η θνητότητα στην Ελλάδα. Η οριστική λύση είναι ο εμβολιασμός, ωστόσο, η πολιτεία αρνείται να προχωρήσει στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα»!