Σιαμαίοι βρήκαν την πρώτη τους δουλειά και μάλιστα με δύο ξεχωριστούς μισθούς

Newsroom
Σιαμαίοι βρήκαν την πρώτη τους δουλειά και μάλιστα με δύο ξεχωριστούς μισθούς
Οι 19χρονοι Sohna και Mohna Singh έχουν δύο καρδιές, δύο ζευγάρια χέρια αλλά ένα ζευγάρι πόδια. Οι γιατροί δεν τους χώρισαν γιατί ο ένας από τους δύο θα πέθαινε.

Σιαμαίοι δίδυμοι από την Ινδία κατάφεραν να βρουν την πρώτη τους δουλειά και μάλιστα να έχουν δύο ξεχωριστούς μισθούς. Οι 19χρονοι Sohna και Mohna Singh, που γεννήθηκαν το 2003 στο Νέο Δελχί, έχουν δύο καρδιές δύο ζευγάρια χέρια, νεφρά και νωτιαίους μυελούς, ωστόσο μόνο ένα συκώτι, σπλήνα και ένα ζευγάρι πόδια.

Οι γιατροί αρνήθηκαν να τους χωρίσουν καθώς η επεμβατική διαδικασία θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους δύο. Σε ηλικία μόλις δύο μηνών, οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν, αφήνοντάς τα σε ένα καταφύγιο για παιδιά από φτωχές οικογένειες.

Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα να βρουν την πρώτη τους δουλειά ως ηλεκτρολόγοι. Πως την περιέγραψαν; Ως «ονειρεμένη δουλειά».

«Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση του Παντζάμπ που αναγνώρισε το ταλέντο μας», είπαν στην Telegraph, ενώ ο Venu Parsad, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εργάζονται (PSPCL), επαίνεσε τις τεχνικές τους δεξιότητες: «Αποφασίσαμε να τους προσλάβουμε στο πλαίσιο της ποσόστωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τα δίδυμα έδειξαν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρικές συσκευές από μικρή ηλικία: «Πάντα προσπαθούσαν να διορθώσουν όλα τα μικροπροβλήματα που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια και τις ηλεκτρονικές συσκευές στο ίδρυμα», θυμάται ένας δάσκαλος τους στο ορφανοτροφείο, με τους σιαμαίους να λένε: «Μας εκπαίδευσαν (στο ίδρυμα) και μας βοήθησαν να γίνουμε ανεξάρτητοι». Υπόσχονται πλέον να δουλέψουν «σκληρά με απόλυτη ειλικρίνεια και αφοσίωση».