Ασφαλής οδήγηση με e-scooter στην πόλη γίνεται; Γίνεται!

Newsroom
Ασφαλής οδήγηση με e-scooter στην πόλη γίνεται; Γίνεται!
Η κίνηση στους δρόμους της πόλης έχει φτάσει στο «ως εδώ και μη παρέκει». Ακόμα και για τη μικρότερη διαδρομή, ο χρόνος που χρειάζεται να δαπανήσει κανείς είναι εξωφρενικός.

Αν μάλιστα στα ατελείωτα διαστήματα που περνάς μποτιλιαρισμένος σε κάποια λεωφόρο, οδό, δρόμο ή πλατεία, προσθέσεις και τον χρόνο -και τη βενζίνη- που μοιραία θα ξοδέψεις αναζητώντας θέση για παρκάρισμα, τότε εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αναζητώντας λοιπόν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη, τη λύση έρχεται να δώσει η κατηγορία smart tech & gadgets.

Σίγουρα θα έχεις δει τα ηλεκτρονικά πατίνια. Ίσως όμως να μη σου… γεμίζουν το μάτι, να προτιμάς δηλαδή κάτι πιο στιβαρό, ανθεκτικό και αξιόπιστο. Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν ένα ηλεκτρικό scooter ή e-scooter σαν το E110SE της Segway-Ninebot; Αν δεν το έχεις υπ’ όψιν σου, μην ανησυχείς: πρόκειται για τον νέο, πρωτοποριακό, ευέλικτο, ενεργειακά αποδοτικό και απόλυτα ασφαλή τρόπο μετακίνησης στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο. Έλα να δούμε τα πλεονεκτήματά του, όλα όσα προσφέρει και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να το προτιμήσεις.

E-scooter, είπατε;

Ναι, e-scooter (από το electric scooter ή ηλεκτρικό scooter) και συγκεκριμένα το μοντέλο E110SE της Segway-Ninebot. Πρόκειται για μία νέα πρόταση από μία εταιρεία εγνωσμένης αξίας (είναι άλλωστε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο) η οποία θα σε οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου.

Ναι, e-scooter (από το electric scooter ή ηλεκτρικό scooter) και συγκεκριμένα το μοντέλο E110SE της Segway-Ninebot. Πρόκειται για μία νέα πρόταση από μία εταιρεία εγνωσμένης αξίας (είναι άλλωστε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο) η οποία θα σε οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου.

Plaisio Scooter


Εμφανισιακά, το E110SE δε διαφέρει σε τίποτα από ένα συμβατικό scooter. Ο σχεδιασμός του E110SE βασίζεται στη δημιουργία ενός νοητού ισοσκελούς τριγώνου με το κέντρο του να συμπίπτει με το κέντρο βάρους του οδηγού. Η μπαταρία βρίσκεται τοποθετημένη στο κάτω μέρος του scooter, κάτω από το πεντάλ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη σταθερότητα και την ευελιξία του οχήματος ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο 27 λίτρων κάτω από τη μαλακή σέλα στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, χωρούν να κάτσουν δύο άτομα.

Η προαναφερθείσα μπαταρία είναι ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 1824 Wh, προσφέροντας στο e-scooter της Segway-Ninebot αυτονομία που αγγίζει και τα 97 χιλιόμετρα -προκειμένου αυτό να σε καλύψει ως προς τις καθημερινές σου μετακινήσεις δίχως το… άγχος της φόρτισης. Για την τελευταία απαιτούνται περί τις πέντε με έξι ώρες ενώ εξαιρετικά βολικό θα βρεις και το σύστημα Smart Battery Management 6.0 το οποίο προφυλάσσει μεταξύ άλλων τη μπαταρία του e-scooter σου από υπερφορτώσεις και το απότομο άδειασμα, μεγιστοποιώντας τον χρόνο ζωής της.

Plaisio Scooter


Κατά τη διάρκεια των διαδρομών σου, θα έχεις την πλήρη εικόνα του e-scooter σου μέσα από την οθόνη LED. Η Segway-Ninebot έχει εξοπλίσει το E110SE με το Smart UX Dashboard, χάρη στο οποίο θα γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την ταχύτητα με την οποία κινείσαι, την κατάσταση της μπαταρίας, τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει, την ποιότητα της σύνδεσης Bluetooth και οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να επηρεάσει την οδηγική σου εμπειρία. Οι φωτεινές ενδείξεις της είναι τόσο ξεκάθαρες που δε θα χρειαστεί να πάρεις τα μάτια σου από τον δρόμο.

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα

Ένα scooter όμως, ακόμα κι όταν πρόκειται για e-scooter, οφείλει πάνω απ’ όλα να εστιάζει στην ασφάλεια και το E110SE της Segway-Ninebot τα καταφέρνει περίφημα. Είναι εφοδιασμένο, βλέπεις, με ανεξάρτητα υδραυλικά δισκόφρενα και στους δύο τροχούς για ασφαλές φρενάρισμα, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Επιπλέον διαθέτει και σύστημα EBS που εκμεταλλεύεται κάθε σου φρενάρισμα, παρέχοντας έξτρα ενέργεια στη μπαταρία. Το E110SE έρχεται ακόμα με αναρτήσεις 85 και 70 χιλ. αντίστοιχα σε εμπρός και πίσω τροχό που προσφέρουν μία ακόμα πιο σταθερή εμπειρία ανεξαρτήτως της κατάστασης του δρόμου.

Plaisio Scooter


Εξίσου ελεγχόμενη είναι η κατάσταση όταν δε χρησιμοποιείς το e-scooter. Υπεύθυνο γι’ αυτό είναι κατά κύριο λόγο το σύστημα Attitude and Heading Reference System (AHRS) το οποίο σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη κάρτα SIM θα σου δίνει ανά πάσα στιγμή το στίγμα του οχήματός σου στον χάρτη. Θα σε ειδοποιήσει μάλιστα μέσω smartphone σε περίπτωση πτώσης ή απόπειρα χρήσης του από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, ενεργοποιώντας παράλληλα τον συναγερμό. Κλειδώνει και ξεκλειδώνει μέσω Airlock στο πλαίσιο του συστήματος RideyGO! για να μη χρειάζεται να μπλέκεις με κλειδιά: το smartphone σου και μία σύνδεση Bluetooth αρκούν!

Αν αναρωτιέσαι για το δίπλωμα που θα χρειαστείς προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το e-scooter E110SE, σου έχουμε -κι άλλα- καλά νέα. Ξέχνα τις εξετάσεις και τα παράβολα για νέο δίπλωμα! Αν έχεις συμπληρώσει τα 27 σου χρόνια και διαθέτεις δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου για τουλάχιστον έξι χρόνια, τότε δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο: φόρα το κράνος σου και είσαι έτοιμος να βολτάρεις με το e-scooter της Segway-Ninebot!

Ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης στην πόλη

Με κόστος μόλις 0,6€ ανά 100 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 45 χλμ/ώρα, το E110SE αποτελεί έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης που θα σε πάει με απόλυτη ασφάλεια και σε χρόνο μηδέν στον προορισμό σου. Δώσε του μία ευκαιρία και δες πώς θα γλιτώσεις μια για πάντα από τους γεμάτους κίνηση δρόμους, την ακρίβεια της βενζίνης και τον εφιάλτη του παρκαρίσματος.