Εκπτώσεις θα αναγκάζονται να κάνουν οι πάροχοι internet στη Γερμανία όταν προσφέρουν χαμηλότερες ταχύτητες

Newsroom
Εκπτώσεις θα αναγκάζονται να κάνουν οι πάροχοι internet στη Γερμανία όταν προσφέρουν χαμηλότερες ταχύτητες
Νέα ρύθμιση θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά του διαδικτύου στη Γερμανία.

Αλλαγές στα του διαδικτύου φέρνει μια νέα ρύθμιση στη Γερμανία που θα αναγκάζει τους παρόχους internet να προσφέρουν εκπτώσεις στους πελάτες τους, αν οι ταχύτητες που απολαμβάνουν δεν ανταποκρίνονται σε αυτές που έχουν συμφωνήσει στο συμβόλαιό τους.

Το ποσό της έκπτωσης αυτής θα είναι ανάλογο της διαφοράς που έχει η διαφημιζόμενη ταχύτητα με την πραγματική και για να γίνει ο υπολογισμός αυτής της διαφοράς θα χρησιμοποιούνται κάποια επίσημα εργαλεία που θα παρέχονται από τη σχετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία.

Η απόδειξη για μια «προβληματική» σύνδεση θα απαιτεί 20 ξεχωριστές μετρήσεις σε διάρκεια 2 ημερών (10 την ημέρα) και θα διασφαλίζει ότι υπάρχει όντως πρόβλημα. Αν διαπιστωθεί πως η παρεχόμενη ταχύτητα είναι κάτω από το 90% αυτής που έχει πληρώσει ο πελάτης, τότε θα δικαιούται έκπτωση στο λογαριασμό του.

Η νέα νομοθεσία αναμένεται να ισχύσει από τον Δεκέμβριο του 2021 και στόχο έχει να κάνει και τους παρόχους να προχωρήσουν σε περαιτέρω επενδύσεις στο δίκτυό τους, αλλά κυρίως να είναι τυπικοί απέναντι στους πελάτες και σε αυτά που τους υπόσχονται.

Πηγή εικόνας: Zifilink.com