TP-Link Tapo L900-5 Smart Wi-Fi Light Strip, δώστε χρώμα στο δωμάτιό σας (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
TP-Link Tapo L900-5 Smart Wi-Fi Light Strip, δώστε χρώμα στο δωμάτιό σας (vid)
Μια νέα πρόταση από την TP Link που θα κάνει το δωμάτιό σας να ξεχωρίζει.

Τα light strips δεν είναι νέα στην αγορά της τεχνολογίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, μιλάμε για μια συστοιχία φωτών LED που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του σπιτιού και μπορούν να προσθέσουν έναν έξτρα φωτισμό. Η TP-Link είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών με προτάσεις σε modems, routers και switches που ενισχύουν το όραμά της για ένα σπίτι γεμάτο “smart” λύσεις.

Έτσι, έρχεται και η ώρα για το Tapo L900-5, μια νέα «έξυπνη» ταινία φωτισμού που είναι σχεδιασμένη να τοποθετείται εύκολα σε διάφορα σημεία και να δίνει στο χρήστη μια σειρά από εργαλεία, έτσι ώστε να την αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται. Συγκεκριμένα, το προϊόν μπορεί να αποδώσει πάνω από 16 εκ. χρώματα, δίνοντας πχ. το απαραίτητο φως σε μια σκοτεινή ημέρα ή δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα φωτάκια που προσφέρει είναι 20% πιο φωτεινά από όσα κυκλοφορούν στο εμπόριο και η κατασκευάστρια εταιρεία σημειώνει πως έχουν κατασκευαστεί για να προσφέρουν πάνω από 50.000 ώρες λειτουργίας. Είναι μια παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική, μιας και μιλάμε για κάτι που θα λειτουργήσει για αρκετές ώρες και σε μεγάλο βάθος χρόνου και μια τέτοια διάρκεια είναι σίγουρα σημαντική.

Για τον έλεγχο της ταινίας υπάρχει μια ειδική εφαρμογή με την ονομασία Tapo και με τη βοήθεια της οποίας ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τα πάντα: από τη φωτεινότητα και τα χρώματα, έως και τη διάρκεια που θα προσφέρεται ενέργεια στα LED. Για όσους έχουν σεταρισμένο και κάποιον φωνητικό βοηθό όπως ο Google Assistant, υπάρχει σχετική συμβατότητα.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως η ταινία συνδέεται ασύρματα στο οικιακό δίκτυο και έτσι η εφαρμογή μπορεί να της δώσει απομακρυσμένα όλες τις απαιτούμενες εντολές, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του κατόχου της.

Η Tapo L900-5 μπορεί να τοποθετηθεί παντού, περιμετρικά στο ταβάνι ενός γραφείου, στο παιδικό δωμάτιο ή ακόμη και γύρω από μια οθόνη, για να δώσει ακόμη περισσότερη ένταση φωτός στο χώρο. Η τιμή της κοντά στα €40 την κάνει ιδιαίτερα προσιτή για το μέσο πορτοφόλι και όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι τους.