Honor 50: Η Honor επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με GMS και...κάνοντας θόρυβο

Παύλος Παπαπαύλου
Honor 50: Η Honor επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με GMS και...κάνοντας θόρυβο
Η νέα συσκευή της κινεζικής εταιρείας προσφέρει τα πάντα, σε προσιτή τιμή.

Το εμπάργκο της κυβέρνησης Τραμπ στις κινεζικές εταιρίες προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην Huawei και την Honor. Ειδικά για την δεύτερη σε παγκόσμιο (αλλά και τοπικό) επίπεδο, η εξέλιξη αυτή ήρθε σε φάση ανάπτυξης και όπως ήταν λογικό δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Αρκετό καιρό μετά τις διοικητικές και ιδιοκτησιακές αλλαγές, η Honor επιστρέφει στα ευρωπαϊκά εδάφη με το Honor 50, το νέο της μοντέλο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες και στη χώρα μας και έρχεται με λειτουργικό Android και πλήρη υποστήριξη για Google Mobile Services.

Ας δούμε αρχικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
Οθόνη: OLED, Curved Display, 1.07 δισ. χρώματα, 120Hz Display Refresh Rate
Επεξεργαστής: Snapdragon 778G 5G
Κάμερες: 108MP κύρια κάμερα πίσω, 32MP selfie, front-to-rear recording, dual-view recording
Διαστάσεις: 159.9x73.7x7.7mm
Βάρος: 175 γραμμάρια
Φόρτιση: 66W SuperCharge

Ανοίγοντας το πακέτο βρίσκουμε το ίδιο το κινητό, μια διάφανη θήκη προστασίας για την πλάτη, τον ταχυ-φορτιστή 66W και ένα καλώδιο USB-C. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις του τηλεφώνου, μία με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου στα €649 και μία με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου στα €549.

Οι διαστάσεις του είναι ιδανικές και δεν ξεφεύγουν από τα σύγχρονα μοντέλα της αγοράς, ενώ το βάρος του είναι μικρό για τα δεδομένα της εποχής. Η κυρτή -στα τελειώματά της- οθόνη πιάνει όλο το μπροστινό τμήμα με ελάχιστα περιθώρια γύρω της, ενώ και η μπροστινή κάμερα είναι τοποθετημένη σε punch hole στο επάνω κεντρικό κομμάτι της πρόσοψης. Σε ό,τι αφορά την απόδοση, έχουμε 120Hz refresh rate, FullHD+ ανάλυση, αναλογία πλευρών 19.5:9. Ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται από κάτω της και λειτουργεί χωρίς εκπτώσεις.

To chipset που «φοράει» το τηλέφωνο είναι το Snapdragon 778G 5G στα 6nm και με σημαντικά καλές επιδόσεις, ενώ η GPU TurboX μπορεί να βοηθήσει το σύστημα να προσφέρει τα μέγιστα χωρίς να καταναλώνει γρήγορα την ενέργεια της μπαταρίας. Η συσκευή κυκλοφορεί με το Android 11 και το Magic UI 4.2, ενώ προσφέρει και πλήρη υποστήριξη σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Το πίσω σετ καμερών μπορεί να γράψει έως και 4Κ video στα 30fps και 1080p video στα 60fps, ενώ το μπροστινό 1080p στα 30fps.

Για τα του ήχου, η συσκευή φέρει ένα μονό ηχείο στο κάτω μέρος, ενώ δεν φέρει κάποια υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και εδώ η λύση που προτείνεται είναι είτε ένα σετ USB-C, είτε ασύρματα. Η μπαταρία του τηλεφώνου έχει χωρητικότητα 4300mAh και μία μόνο φόρτιση 20 λεπτών μπορεί να την φτάσει στο 70% (για μια πλήρη φόρτιση θα χρειαστείτε περί τα 45 λεπτά).

Αυτή τη στιγμή, η Honor δείχνει ότι επιστρέφει δυναμικά με ένα τηλέφωνο στη μεσαία κατηγορία, το οποίο ωστόσο προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά που δεν θα αφήσουν κανέναν με κάποιο παράπονο. Είναι δε εμφανές ότι η εταιρεία δεν θα κάνει υποχωρήσεις από εδώ και στο εξής και έχοντας αφήσει για πάντα πίσω της το πρόβλημα με την απουσία Google Mobile Services, μπορεί να κοιτάει το μέλλον μόνο αισιόδοξα.