Χτύπησαν με πέτρα την Ολλανδή δημοσιογράφο και φεύγει από την Ελλάδα: «Θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη»

Newsroom
 Χτύπησαν με πέτρα την Ολλανδή δημοσιογράφο και φεύγει από την Ελλάδα: «Θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη»
Η Ingeborg Beugel κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση με πέτρα από άγνωστο που την εξύβρισε και της είπε να πάει στον Ερντογάν.

Αποχωρεί από τη χώρα μας και μάλιστα σε άγνωστη ημερομηνία για να την ασφάλειά της, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel, η οποία ήρθε σε ρήξη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τις επαναπροωθήσεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το nu.nl, η Ingeborg Beugel δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα που της πέταξε πέτρα και τη βρήκε στο μέτωπο, ενώ της αποκαλούσε «Τουρκάλα πό...η» και «κατάσκοπο του Ερντογάν». Πολλοί την είχαν συμβουλεύσει να φύγει από την Ελλάδα, αλλά το είχε αναβάλει, ωστόσο τώρα το πήρε απόφαση, καθώς όπως λέει «θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη».

Πιο συγκεκριμένα, Ingeborg Beugel ανέφερε: «Καθώς πήγαινα σπίτι από το σούπερ μάρκετ, σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και Τούρκο κατάσκοπο και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα μάτωσε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα σπίτι πολύ γρήγορα. Ήταν ένα σοκ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Beugel υποστηρίζει ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά λαμβάνει την υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. Μετά από συνομιλία μάλιστα που είχε μαζί της, το σωματείο δημοσιογράφων συνεννοήθηκε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία.

«Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Ήθελα να «πετάξω» για Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσω κάποια διοικητικά ζητήματα, αλλά το βρήκα μπροστά μου».

Όσο για το αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα ξανά, απάντησε: «Μάλλον θα μου κάνουν τη ζωή αδύνατη. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ».

Για λόγους ασφαλείας, η Beugel δεν θέλει να ανακοινώσει πότε θα φύγει.