Ο 3ος κύκλος του ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» ήρθε στο National Geographic

Newsroom
Ο 3ος κύκλος του ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» ήρθε στο National Geographic
Η σειρά-ντοκιμαντέρ ακολουθεί μια ομάδα αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην Αίγυπτο, για να απαντήσει σε νέα ερωτήματα όπως: Ποιος είναι ακόμα θαμμένος στον τάφο του Τουταγχαμών; Πώς πέθανε στην πραγματικότητα η Κλεοπάτρα; Γιατί ο Ραμσής Β’ έχτισε τους τεράστιους ναούς;

Μερικά από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, αποκαλύπτονται στον 3ο κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου», που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic.

Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.00. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Δείτε το trailer:

Διεθνούς φήμης αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο, για να φέρουν τους τηλεθεατές πιο κοντά από ποτέ σε συναρπαστικές ανασκαφές και ανακαλύψεις, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, όπως σάρωση με ραντάρ και θερμικά drones.

Υπερσύγχρονα γραφικά σε συνδυασμό με προσωπικές μαρτυρίες από τους αρχαιολόγους μας μεταφέρουν στην καρδιά της δράσης, κάτω από πυραμίδες και στο εσωτερικό νέων αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως χαμένοι τάφοι και μούμιες 3.000 ετών.

sdfedfgd

Κάθε ένα από τα 8 νέα επεισόδια είναι και μια εντυπωσιακή αποκάλυψη, που θα αλλάξει το πώς κατανοούμε τους «Χαμένους Θησαυρούς της Αιγύπτου».

Οι ομάδες των αρχαιολόγων ερευνούν το μυστήριο του μικρού και φτωχά διακοσμημένου τάφου του Τουταγχαμών. Γιατί εξορίστηκε σε έναν τάφο που δεν αρμόζει σε φαραώ; Οι αποκαλύψεις συνεχίζουν καθώς ο Δρ. Mohamed Megahed εισχωρεί στη μεγαλύτερη ανεξερεύνητη πυραμίδα βασίλισσας της αρχαίας Αιγύπτου φτάνοντας στον ταφικό της θάλαμο - κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ - καθώς κατασκευάστηκε πριν από 4.000 χρόνια.

Η Δρ. Kathleen Martinez εισχωρεί στο ναό Taposiris Magna, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή της Κλεοπάτρας και βρίσκει μια κρυφή πόρτα που πιστεύει ότι θα μπορούσε να την οδηγήσει στον χαμένο τάφο του τελευταίου φαραώ της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι ξετυλίγουν την αληθινή ιστορία πίσω από τις διάσημες σχέσεις της αινιγματικής τελευταίας φαραώ της Αιγύπτου, Κλεοπάτρας, με τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, καθώς και τη δραματική της πτώση.

Στο νέο κύκλο θα δούμε, επίσης, νέα στοιχεία για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου, την τέχνη της μουμιοποίησης. Οι αρχαιολόγοι εισβάλλουν σε έναν άθικτο τάφο για να διερευνήσουν πώς η μουμιοποίηση άντεξε μετά το τέλος του αιγυπτιακού πολιτισμού και πώς οι απλοί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να φτάσουν στη μετά θάνατον ζωή.

dgd