Η TAG Heuer τιμά τον Άιρτον Σένα με μια ειδική έκδοση ρολογιού

Newsroom
Η TAG Heuer τιμά τον Άιρτον Σένα με μια ειδική έκδοση ρολογιού
Η TAG Heuer και το brand Senna παρουσιάζουν την καινούργια ειδική έκδοση ρολογιού από τη συλλογή TAG Heuer Formula 1.

Πριν από 30 χρόνια, ο Ayrton Senna έγινε ο νεότερος πιλότος στην Ιστορία της Formula 1 με τρεις τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή. Σήμερα, για να τιμήσουν τα κατορθώματά του, η TAG Heuer και το brand Senna παρουσιάζουν μια καινούργια Ειδική Έκδοση ρολογιού από τη συλλογή TAG Heuer Formula 1.

Στις 3 Νοεμβρίου του 1991, ο Ayrton Senna πήρε την καρώ σημαία στο Grand Prix της Αυστραλίας, μαζί με την έκτη του νίκη για τη σεζόν και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1. Ο Senna ήταν TAG Heuer ambassador από το 1988 και κυριαρχούσε στο κορυφαίο αγώνισμα των μηχανοκίνητων σπορ, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1988, 1989 και 1991. Με το καινούργιο ρολόι TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition, η TAG Heuer τιμά τη μνήμη ενός από τους πιο μυθικούς πιλότους στην Ιστορία της Formula1 και γιορτάζει μία ακόμη φορά τη συνεργασία της με το brand Senna.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition

O χρονογράφος TAG Heuer Formula 1 αποτίει φόρο τιμής στο θρύλο του Ayrton Senna. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ρολογιού είναι το μαύρο, ανάγλυφο, δερμάτινο λουράκι, μια αναφορά στο S/EL που ο ίδιος ο Senna φορούσε στο TAG Heuer του. Ήταν το πρώτο που είχε φτιάξει η TAG Heuer με το σχέδιο σε μορφή S που το έκανε να ξεχωρίζει. Στο σημερινό λουράκι, οι κίτρινες ραφές δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική, ενώ η πόρπη είναι κι αυτή μαύρη και διαθέτει διπλό σύστημα ασφαλείας με κουμπιά.

Τα χρώματα του TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition είναι, βεβαίως, το κίτρινο και το μαύρο. Το κίτρινο ξεχωρίζει στη στεφάνη, με το διπλό S (το έμβλημα του Βραζιλιάνου πιλότου), δίπλα στο όνομα Senna. Η υπογραφή του διπλού S υπάρχει και στο καντράν, ενσωματωμένο στο υποκαντράν στο 6.

Το TAG Heuer Senna Special Edition 2021 επίσης διαθέτει μια εξαιρετική ανθεκτική στεφάνη από κεραμικό, σε μαύρο χρώμα. Πάνω της βρίσκεται χαραγμένος και ο αριθμός 400, σαν αναφορά στην ταχύτητα των 400 χλμ/ω που ποτέ κανείς δεν κατάφερε να πιάσει στη Formula 1. Ο δείκτης της ώρας και οι ενδείξεις έχουν επίστρωση Super-LumiNova® για μέγιστη ευκρίνεια υπό όλες τις συνθήκες. Η ειδική αυτή έκδοση φέρει quartz μηχανισμό και είναι αδιάβροχη στα 200 μέτρα.

Τέλος, μια απεικόνιση του εμβληματικού κράνους του Βραζιλιάνου πιλότου είναι χαραγμένη στην πλάτη της κάσας, δίπλα στις λέξεις “SENNA SPECIAL EDITION”.