Η Tesla παραδίδει αυτοκίνητά της χωρίς θύρες USB λόγω έλλειψης chips

Παύλος Παπαπαύλου
Η Tesla παραδίδει αυτοκίνητά της χωρίς θύρες USB λόγω έλλειψης chips
Το είδαμε και αυτό, σε προϊόντα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Η κατάσταση με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει φέρει τα πάνω κάτω και στην αγορά της τεχνολογίας και πλέον φτάσαμε και σε σημαντικές αλλαγές ακόμη και στα αυτοκίνητα της Tesla.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Electrek, η γνωστή εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες που παραγγέλνουν τώρα το επόμενο αυτοκίνητό τους Model 3 και Model Y δεν θα φέρει τις κλασικές θύρες USB στο σαλόνι και συγκεκριμένα στην κεντρική κονσόλα και στα πίσω καθίσματα, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως δεν λειτουργεί καν και ο ασύρματος φορτιστής.

Tesla_USB

Κάποιοι πελάτες σημειώνουν πως η Tesla δεν τους ενημέρωσε μάλιστα σχετικά και έμαθαν την εξέλιξη από τα sites. Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι πελάτες που επικοινώνησαν με την Tesla ενημερώθηκαν πως τα σχετικά USB ports θα είναι διαθέσιμα τον Δεκέμβριο και πως θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για να γίνει η εγκατάσταση από την εταιρεία τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να επηρεάζει η παγκόσμια έλλειψη chips την αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόσφατα καταγράφηκε ότι τα νέα μοντέλα της BMW έρχονται χωρίς οθόνη αφής και οι πελάτες δεν θα μπορούν ούτε να την εγκαταστήσουν σε μετέπειτα χρονική στιγμή.

Από την άλλη, η GM φαίνεται να έχει αλλάξει τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως η ασύρματη φόρτιση, καθώς βλέπουν πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει σύντομα.

Πηγή εικόνας: Electrek.co