Σπάνιος πιγκουίνος της Ανταρκτικής ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χλμ και βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία (vid)

Newsroom
Σπάνιος πιγκουίνος της Ανταρκτικής ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χλμ και βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία (vid)
Πιγκουίνος Adelie της Ανταρκτικής εντοπίστηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας από ντόπιους.

Έμειναν έκπληκτοι κάτοικοι της πόλης Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, όταν εντόπισαν στην παραλία του Birdlings Flat έναν πιγκουίνο Adelie. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος που κατοικεί στην Ανταρκτική.

Ο «Pingu» όπως τον ονόμασαν οι κάτοικοι της περιοχής απείχε πολύ από το φυσικό του περιβάλλον στην Ανταρκτική και σύμφωνα με τους ειδικούς κολύμπησε 3.000 χιλιόμετρα για να καταλήξει στην ακτή της Νέας Ζηλανδίας.

Ένας κάτοικος που είχε βγει για περπάτημα με την σύζυγό του, κατέγραψε το ζωάκι να βγαίνει από την παραλία στις 10 Νοεμβρίου. Φαινόταν χαμένος και κουρασμένος. «Αυτός ο γλυκός πιγκουίνος Adelie ήρθε από την Ανταρκτική», ανέφερε. «Έχει διασωθεί από την ομάδα διάσωσης πιγκουίνων», συμπλήρωσε.

Ο άντρας κάλεσε τους διασώστες, καθώς ο πιγκουίνος δεν έμπαινε στο νερό και υπήρχε το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση από άλλα ζώα. Ήταν κουρασμένος και αφυδατωμένος. Του χορήγησαν υγρά και τον φρόντισαν, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν να τον πάνε σε μια ασφαλή παραλία.

Το συγκεκριμένο είδος είναι προς εξαφάνιση και ζει στην Ανταρκτική, αλλά και σε πολλά μικρά νησιά γύρω από αυτήν. Τρέφονται κυρίως με μικρά ψάρια και γαρίδες. Οι ειδικοί παρατηρητές των πιγκουίνων Adelie λένε ότι αν εμφανιστούν κι άλλοι, μακριά από την Ανταρκτική, τότε αυτό θα ήταν ανησυχητικό σημάδι.