Ποια είναι η νικήτρια ιδέα του Red Bull Basement 2021;

Newsroom
Ποια είναι η νικήτρια ιδέα του Red Bull Basement 2021;
Η ομάδα Phoenix είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Global Workshop του Red Bull Basement στην Κωνσταντινούπολη. H ομάδα σχεδίασε ένα αερόχημα με στόχο την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πόσο χρονών είστε, τι σπουδάζετε, πόσο καιρό είστε ομάδα;

Νεφέλη Μεταλλίδου: Ονομάζομαι Νεφέλη Μεταλλίδου, είμαι 21 χρονών και είμαι στο 4ο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα την οποία εκπροσωπούμε ονομάζεται ASAT (Aristotle Space and Aeronautics Team) και ιδρύθηκε το 2015 από μερικούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ που είχαν πάθος για την σχεδίαση αεροχημάτων και ήθελαν να κάνουν πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που λάμβαναν από την σχολή τους. Πλέον η ASAT έχει 2 τεχνικά projects, το Aeronautics, το οποίο ασχολείται με την σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), και το Rocketry, το οποίο ασχολείται με την σχεδίαση και κατασκευή πυραύλων υψηλής ισχύος. Διαθέτουμε επίσης ένα τμήμα Marketing, το οποίο ασχολείται με την προώθηση της ομάδας. Η ASAT σήμερα αριθμεί πάνω από 60 μέλη συνολικά. Εγώ είμαι στην ομάδα από τον Απρίλιο του 2020, ενώ εδώ και 2 μήνες είμαι Project Leader του Project Aeronautics, το οποίο σχεδιάζει το UAV “Phoenix”, με το οποίο συμμετέχουμε στον διαγωνισμό.

Κατερίνα Πατσούρα: Ονομάζομαι Κατερίνα Πατσούρα, είμαι 22 χρονών και είμαι στο 5ο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είμαι στην ομάδα από τον Απρίλιο του 2020, στο Project Aeronautics.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.