«ΖΕΥΣ»: Εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16 που καθήλωσε το κοινό στην Θεσσαλονίκη και οι «βουτιές» των αλεξιπτωτιστών (vid)

Newsroom
«ΖΕΥΣ»: Εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16 που καθήλωσε το κοινό στην Θεσσαλονίκη και οι «βουτιές» των αλεξιπτωτιστών (vid)
Μια εντυπωσιακή επίδειξη αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Καθηλωτική είναι η δοκιμαστική πτήση του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και λίγο μετά τις 11.00 το F-16 «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην τελευταία δοκιμαστική πτήση πριν τη στρατιωτική παρέλαση, με το κοινό να καθηλώνεται και να σπεύδει να απαθανατίσει τους ελιγμούς του πιλότου, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο πιλότος που θα δώσει το μήνυμα για την φετινή 28η Οκτώβρη θα είναι ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, ο οποίος θα πιλοτάρει το αεροσκάφος F- 16 της ομάδας «ΖΕΥΣ».

«Βουτιές» αλεξιπτωτιστών ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Μια εντυπωσιακή επίδειξη αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τη δοκιμαστική πτήση του F-16 η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» πραγματοποίησε ρίψεις δύο αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο. Οι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στη Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της εξέδρας.

αλεξιπτωτιστές

Σημειώνεται πως οι σημερινές επιδείξεις ήταν δοκιμαστικές, πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την Πέμπτη.