O Ντόναλντ Τραμπ λανσάρει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα TRUTH Social

Παύλος Παπαπαύλου
O Ντόναλντ Τραμπ λανσάρει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα TRUTH Social
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ τα βάζει με τις μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το είπε και το έκανε, αφού ανακοίνωσε επίσημα τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία TRUTH Social. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει σε κάποια χρονική στιγμή στις αρχές του 2022, ενώ ήδη υπάρχει μια πρώτη σελίδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή και να είναι έτοιμοι για τις πρώτες προσκλήσεις και τις πρώτες επίσημες ενημερώσεις.

Στόχος του Τραμπ είναι τόσο να δώσει στους χρήστες την ελευθερία που -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες και να μην εξαφανίζει τις αντίθετες απόψεις, αλλά και να «χτυπήσει» τους μεγάλους της αγοράς, με τους οποίους έχει κόντρα από την εποχή της προεδρίας του.

Δεν ξεχνάει κανείς το γεγονός πως Facebook και Twitter κατέβασαν τους λογαριασμούς του Τραμπ ειδικά μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και της εφόδου στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα ο Τραμπ μήνυσε το Twitter για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο λογαριασμός του, καθώς θεωρεί πως δεν παραβιάζει κανέναν όρο χρήσης.

Στην πρώτη ανακοίνωση του TRUTH Social, δε, αναφέρει πως «ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ενώ ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος όχι». Η πρώτη δοκιμαστική φάση του TRUTH Social θα «τρέξει» τον Νοέμβριο για μερικούς χρήστες που θα δεχτούν ειδική πρόσκληση και εκτιμάται πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, θα είναι ανοιχτό για όλους.