Αποθέωση για τους διασώστες που έβγαλαν ένα κουτί Red Bull από το στόμα φώκιας

Newsroom
Η άτυχη φώκια είχε επί εβδομάδες το κουτί Red Bull κολλημένο στο στόμα της.

Δεν σταματούν να λαμβάνουν επαινούν στη Σκωτία οι αξιωματούχοι που έσωσαν μία φώκια, η οποία κολυμπούσε επί εβδομάδες αβοήθητη έχοντας κολλημένο στο στόμα της ένα κουτί Red Bull που είχε πετάξει κάποιος (ας τον πούμε ευγενικά) ασυνείδητος.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι η δοκιμασία είχε θετικό αποτέλεσμα», έγραψε η Lagan Search & Rescue σε ανάρτηση στο Facebook.

Η φώκια, στην οποία είχε κολλήσει το κουτί Red Bull, είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στις 6 Οκτωβρίου κοντά στο ναυπηγείο Harland & Wolff στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όπως σημειώνει το BBC.

Το λιμενικό προσπάθησε να σώσει το κακόμοιρο ζώο, αλλά αυτή έφυγε και δεν είχε εμφανιστεί από τότε. Δύο μέρες αργότερα, το λιμενικό ξεκίνησε και πάλι τις έρευνές του, καθώς η άτυχη φώκια κινδύνευε να πνιγεί, αλλά οι έρευνές τους απέβησαν άκαρπες. Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Άμυνας ανακάλυψαν τη φώκια δύο εβδομάδες αργότερα, που αναπαυόταν σε μια αποχέτευση και οι διασώστες κατάφεραν στη συνέχεια να απομακρύνουν το κουτί από το στόμα της.

Λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας και της Αστυνομίας προτρέπουν τους ανθρώπους «να προσέχουν περισσότερο πώς να απορρίπτουν τα σκουπίδια τους κοντά σε οποιαδήποτε πλωτή οδό», δήλωσε εκπρόσωπος τους στο BBC.